17 Mart 2011 Perşembe

Velibah

velibah

velibah yapımı

97.Tarifimiz

Ben bunun adini ilk duydum:) aslinda yedigimi hatirliyorum ama adini bilmeden yemisim.

Disardan geldim acikmistimda bunu görünce olsada yesem diye söyledim:)) arkadasim ellerine saglik cok tsk.ler.

Arkadasimin sayfasini ziyaret icin tiklayin cafemis

.Bunu yapmak için gerekli malzemeler:
İçi için:

  • Haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber

Üstüne :

  • Zeytinyağ ya da tereyağ

Hamur için:
4 -5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
İnstant maya
kıvama gelene dek ılık su

Hamur yoğurulu,kabarması için beklenirken patates haşlanır,haşlanan patatesler ezilir,tuz ve az karabiber atılır,soğuması için bir kenarda bekletilir.Kabaran hamurdan küçük bezeler alınır,elle az açıp patatesten içine konur,kapatılır,beze yapılıp ince açılır.Teflon tavada iki tarafı da pişirilir.Pişen velibahlar üst üste konur sadece üstler yağlanır,altı bir öncekinin fazla yağını alır.
Yağlanmazsa kuru oluyor,yağ pamuk gibi yapıyor.Çerkez böreğidir,çay yanına güzel oluyor,denemeye değer bir tarif.
Afiyet olsun
Bu tarifi pasasofram için gönderiyorum,kolay gelsin arkadaşıma,birbirinden güzel tariflerle etkinliğe katılanların ellerine sağlık,huzurlu güzel günlerimiz olsun,sevgiler

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo