17 Mart 2011 Perşembe

Kendini Kek sanan Top Tatlilar

96.Tarifimiz

Cok ilginc adi varmis bu toplarin:) ben sebebini anlatmicam , ben burdan arkadasima bu toplar icin tsk.ediyorum ve blogadresini veriyorum gerisini siz ondan dinleyin:)

Blog icin tilayin papatya68

SELAM ZİYARETİME GELEN TÜM MİSAFİRLERİME GÜZEL BİR GÜN DİLERİM HEPİNİZE:)))
Bu tatlılar geçen günlerde ıslak kek yapmaya kalktığım bir gün doğaçlama olarak ortaya çıktı yiyenler tarafından çok da beğenilen bir tatlı olduğu için sizlerle paylaşmak istedim denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum yumuşacık ve hafif bir tatlı ve epeyce insana ikram edebildim çok bereketliydi vereceğim ölçüleri azaltarak yapabilirsiniz haydi buyurun tarifimize bakalım neler varmış:)))
Bu tarifimi beni etkinliğine davet eden arkadaşım paşasofram a yolluyorum kendisine kolaylıklar ve bol katılımlı güzel bir etkinlik diliyorum
MALZEMELER:
4 adet yumurta,
2 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı süt,
1 su bardağı mısırözü yağı,(veya erimiş margarin)
1 paket bitter çikolatalı puding (toz olarak),
3 kaşık (silme) kakao,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı (silme) karbonat,
3 kaşık pirinç unu,
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Kek yapmak için girmiştim mutfağa (ıslak kek) ama fırınımın fişini takmam gereken pirizde bulaşık makinesi takılıydı ve çalışır durumdaydı aynı yerde başka piriz de yok:( yeteri kadar uzun ara kablosu da bulamadım evde olanlar kısa geldi fırını odaya taşımak istemedim bende çözümü hamuru katılaştırıp makinanın işi bitinceye kadar tatlımı yuvarlamak da buldum herşeyde bir hayır var gerçekten bu işin hayırı da yeni ve çok lezzetli bir tatlı bulmam da oldu:) daha çok un katıp hamuru yoğurduktan sonra yuvarlaklar haline getirip yağlanmış tepsiye dizdim ve attım fırına piştikten sonra üzerine şerbet döktüm birde sosa bandırıp süsledim ki yemede yanında yat oldu:)))))

İlk olarak tercihen cam olan bir kapda yumurtalar ve şeker iyice çırpıldı tarafımdan:) daha sonra diğer malzemeler sırasıyla katıldı ve karıştırıldı ancak kek kıvamında değilde kurabiye hamuru kıvamında olana kadar un ilave edip yoğuruldu ve cevizden biraz büyük toplar yapılıp yağlanmış tepsiye dizildi fırında 180 derecede pişirildikten sonra üzerine soğumuş şerbet döküldü çektikten sonra da sosa bandırılıp süslendi misafirlerimize çay eşliğinde ikram edildi afiyetle de yenilip bitirildi kalan tatlılarımız da üzerine pişmaniyeler serpilerek arkadaş davetine giderken götürüldü çok beğenildi:)

ŞERBETİ İÇİN:
2 SU BARDAĞI ŞEKER VE 2 SU BARDAĞI SUYA 1 DİLİM LİMON ATILIP KAYNATILIR.
(kıvamını ayarlamak için 15 dakika kaynadıktan sonra kaşıkla yukarıdan dökerek damlaların kesik kesik değilde bağlantılı olduğunu görmeniz yeterlidir)
SOSU İÇİN:
Yarım kutu condensed milk ve 2 kaşık kakao karıştırışır yada kakao katmadan sade olarak da kullanılabilir.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo