12 Mart 2011 Cumartesi

milföy börek

51.Tarifimiz

Sabah sabah herkesin cani cekecek biliyorum ama bu sebeble herkesi mutfaga kostururum diye düsünüyorum:) timpki benim yaptigim gibi bende simdi mutfaga gidecem :)biseylerde ben yapacam:) arkadasim gülcana bu güzel börekler icin cok tsk.ediyorum. bloguna ugramak isteyenlerde Tıkla

Kahvaltı soframdaki milföy börek.Misafirleriniz gelmeden yarım saat önce hazırlanabilen sıcak sıcak sofraya geldiğinde mmm mis gibi tadına doyulmaz bir börek.Acil zamanlarında kurtarıcısı olabilir aynı zamanda.

10 tane milföy

İç malzemesi olarak ben peynir,maydanoz,kırmızı ve karabiber karışımı kullandım.Arzuya bağlı istenilen ve evdeki her çeşit malzemeyle yapılabilir.

üzeri için 1 yumurta

YAPILIŞI:

1-Buzluktaki milföy hamurları buzu çözülmesi için biraz bekletilir.Yumuşak hale gelen milföyler bir yaprağı alınır ve oklava ile biraz inceltilebilir.(ben bu sefer yapmadım

2-Kenarlarından 2 cm.uzunluğunda verev olarak kesilir.Her iki taraftan da olacak şekilde kesilecek.kesilen milföylerin orta kısımlarına hazırlanan iç malzemesinden koyarak karşılıklı bantlar üstüste gelecek şekilde ortada birleştirilir.

3-Bu işlem milföy hamurları bitene kadar devam edilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek biraz kabarması için (5dk.kadar)bekletilerek 175 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun

tarifimi paşasofram arkadaşımdaki etkinliğe gönderiyorum.Kolay gelsin


1 yorum:

  1. http://yedimyedimuyudum.blogspot.com/2011/03/pacanga.html

    canım bir tarif daha ekliyorum. Etkinliğinde kolay gelsin diyorum.... Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo