19 Nisan 2012 Perşembe

Muzlu muffin

Evet güzel tariflerle devam ediyorum bu güzel tarif icin arkadasimiza cok tsk.ediyrum
Blogu ziyaret icin tiklayin bulbulunyeri


Ankara da doğmuş büyümüş biri olarak dün yaşadığım gibi bir hava olayına ilk defa rastladım. Kızımın alışverişleri için çarşıdaydım ve toz bulutu başladığında şoke oldum. Başlayan toz bulutuyla her şey uçuşmaya başladı, göz gözü göremedi. Yürümek hemen hemen imkânsızdı. Gözlerimiz, ağzımız, saçlarımız toz içindeydi. Gözlerimi bir süre açamadım. Eve geldiğimde ayakkabımın içi bile kumdu dersem daha iyi anlatmış olurum.
Allah bir daha böyle günler göstermesin.
Zaman zaman bazı yemek ve pastaların yapılım aşamasını seyretmek için uzman tv yi izliyorum. Muzlu muffin tarifini de oradan aldım ve "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta "ev sahibesi olan pasasofram ve Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili pastaeli ye gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
3 adet olgun muz
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
½ ajda bardağı sıvıyağ
½ su bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Ceviz
Bir tutam sevgi
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri (muzun tadı iyiyse şeker miktarı daha az olabilir. Benim ki fazla tatlı değildi.) çırpın. Kek kadar çok çırpmaya gerek yok.
Süt, sıvıyağ, vanilyayı ekleyin ve çırpın. Çırparken mikserin orta derecesinde olursa daha iyi olur.
Muzu çatalla ezin ve karıştırın. Çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı harmanlayın ve azar azar ekleyerek çırpın.
İri doğranmış cevizi de ekleyin, karıştırın.
Muffin kalıpların içine kâğıt kalıplardan koyun ve dondurma kaşığı ile birer kaşık doldurun. (24 tane çıktı benim karışımımdan)
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kürdanı tam ortasına batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo