15 Mart 2011 Salı

Kış pastasi

82.Tarifimiz

Bu pastayi gören disari cikip kardan adam yapmak isticek :)) ama burda artik kar kalmadi ,Türkiyedeki arkadaslar yapsin artik bol bol:) kiz kardesime yaptigi bu güzel pasta icin burdan coook tsk.ediyorum , blogumda bana cok yardimci oldugu icinde tekrardan cok cok tsk.ediyorum vede kocaman öpüyorum:)

Malzemeler

Keki (Pandispanya) icin:
4 yumurta
1 bucuk fincan seker
1 vanilya
1 fincan zeytinyagi
1 fincan Fanta veya Sprite
3 fincan Un
1 Kapartmatozu
Cilek
Süslemek icin:
Tafel schokolade (Cikolata)
6 tane kekse (Bisküvi)


Kremasi icin:

800ml Schlagsahne (sivi krema)
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)
Bir miktar seker ben göz karari koyuyorum


Yapilisi:
Yumurta, seker ve vanilya´yi iyice mikserle cirpin sonra diger malzemeleri ekleyin ve cirpin. Kekinizi dört köseli bir tepsiye döküp 180 derecede pisirin ve sogumaya birakin.
Schlagsahne, seker ve sahnefest bir kaba alinir mikserlen koyulasana kadar cirpilir. Keki iki bölün cirptiginiz kremanin yarisini üzerine yayin ve cilekleri kücük dograyip üzerine dagitin.
Diger keki üzerine koyup kalan kremayi güzelce yayin ve süslemeye baslayin. Yapmak istediginiz sekilleri bir kagida cizip Backpapierin (yagli kagidain) altina koyun ve Cikolatalari eritip Sahnebeutele (krema torbasina) dökün üzerinden gidin. Yapmis oldugunuz sekilleri sogumaya birakin, diger tarafdan kekseleri eritilmis cikolataya batirip onlarida sogumaya birakin ve sonra resimdeki gibi ev yapin. Kardanadami cikeklerle yaptim biraz ugrastiriyor ama sanirim sevimli bir kardanadam oldu. :-)
Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. selam arkadaşım
    güzel yorumuna teşekkür ederim
    tabiki etkinliğine katılmak isterim hemen tarfimi hazırlayıp sana bildireceğim inşaallah
    sevgiler kolay gelsin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo