17 Mart 2011 Perşembe

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK

102.Tarifimiz

Malzemeler :

* 1 yumurta

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 su bardağı süt (ılık)

* 1 çay bardağı su (ılık)

* 2 yemek kaşığı şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

* Yaş maya

* 2 yemek kaşığı şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

* Aldığı kadar un

İç malzemesi :

* Bir küçük kase haşhaş ezmesi

* Bir çay bardağı dövülmüş ceviz

* 3 yemek kaşığı şeker

* 3 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :

Mayayı ılık su ile erit. Hamur kabınıza malzemeleri sırası ile koyarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üstünü örtüp mayalanmasını bekleyin.

Mayası geldiğinde ise, hamuru iki parçaya ayırıp, beze yapın. Bezeleri merdane ile açın.

Daha önceden hazırladığınız iç malzemesini, açtığınız yufkalara sürün ve rulo yapın. Rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin. Yağlanmış bir fırın tepsinine hafif aralıklı olarak dizin.

Yarım saat kadar tepside mayalandırın. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo