17 Mart 2011 Perşembe

Karni yarik Pogaca

101.Tarifimiz

Malzemeler:

  • 1 kg un
  • 2 yumurta (beyazi hamurun icine sarisi hamurun üzerine sürmeye)
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 yas maya
  • 1 corba kasigi tuz
  • 2 corba kasigi seker
  • alabildigi kadar süt

    ici icin:
  • 300-400 gram beyaz peynir
  • maydanoz

Yapilisi:

Bir cay bardagi sütü isitin, ilik sütün icine bir kasik seker ve bir yas maya koyup bunlari karistirip kabarmaya birakin. Diger hamur malzemelerini bir kabin icine koyup kabarmis maya karisimini icine döküp hepsini karistirip kulak memesi kivamina gelesiye kadar yogurup üstünü örtüp kabarmaya birakin (en az 30 dakika).

Kabaran hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip fincan tabagi büyüklügünde acip iki yandan bicakla kesin icine bir miktar peynir koyupiki taraftan kapatin sekili verin. Üzerine yumurta sarisi sürüp cörek otu yada susam serpip yaglanmis firin tepsisine yada yagli kagidin üzerine tepsiye yerlestirin ve 180 dereceli firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo