21 Ocak 2011 Cuma

Şekerhamuru ile calistim

Merhaba yine bir baska seker hamuruyla calisma yaptim, cok sevdigim ve begendigim seker hamurlariyla süslenen pastalari ögrene bilmek icin büyük cabalarim var:) Sorunum aslinda büyük sadece süslemeyle kalmiyor . Seker hamurunda kullanilar katkilari biz yemiyoruz yani aslinda buda bir sorun. Baska sekillerde seker hamurunu elde edebilme cabasina girdim. Bundan önce yine bir seker hamuruyla calistim cok güzel sekiller verdim ama hamur kuruyunca cok sert oldu. Digerinede bakabilirsiniz .

http://pasasofram.blogcu.com/seker-hamuruyla-gul-yapimi/8031276

Almanyada seker hamuru kullanilan bir tarif bulamadim , cünkü almanyalar marzipanla yapiyorlar yani baden ezmesiyle. Badem ezmeside güzel ama ben sevmiyorum onuda anlicaniz sorun cok:)). Lokumla yaptigim calismadan aslinda güzel sonuc aldim , dikkat edilecek tek kurali soguk kesilmesi lokumla oldugu icin soguk olmadigi icin keserken yapisiyor:)

Pastayi süslerken önceden nasil süs yapabilirim hic düsünmedigim icinde böyle bir ilk gerceklesti. gülleri koydugum yere yapistilar tekrar koparip diger yana ekleyemedigim icin böyle kaldi:).

Umarim begenir ve yorumlarinizi yazarsiniz, baska katkisiz seker hamuru tarifi bilen varsa paylasmasini rica ediyorum.

  • Malzemeler:
  • 250 gr. sade lokum
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı pudraşekeri
  • Çeşitli gıda boyası
  • Yapılışı:
  • Lokum ve pudra şekeri karıştırılıp yoğurulur.( ben cok az lokumlari elimle parcaladim ve Mikro dalgada cok az isittim daha cabuk ve güzel sonuc aldim)
  • Kıvam vermek için azar azar nişasta ilave edilir.
  • Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra istenilen renkte gıda boyası karıştırılır.

istediginiz sekilleri verip pastanizi süsleyin.

4 yorum:

  1. hmmm ellerine sağlık.çok şahane olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel hemde tesekkürler ilk firsatta deneyecegim öptüm canim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Zeynep, ben lokumdan seker hamurunu ilk kez gördüm. Bunu deneyecegim. Normal seker hamuru tarifini benim blogumda bulabilirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhaba...
    hamurun lokumla olmasi daha güzel bence...
    ellerine saglik...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo