Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- Tuz
- yeterince un
Icine:
- 500gr. ispanak
- 250gr beyaz peynir
- 100gr tere yagi hamura sürmek icin
- 1 yumurta üzerine sürmek icin
yumuşak bir hamur yoğurun. Ilık bir yerde hacminin iki katı olana kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru iki eş parçaya bölün. Oda ısısında beklemiş 100 gr. tereyağını sekize bölün. Hamuru önce uzunlamasına kalınca açın, yağın bir parçasını üzerine elinizle sıvayın. Yanlardan tekrar katlayarak yağı yayın, bu şekilde zarf gibi kapatın. Aynı işlemi diğer hamur için de yapıp, buzdolabında on beş yirmi dakika bekletin. Bu sürede yağlar donacak, açarken işiniz kolay olacak.
Dolaptan çıkardığınız hamurları tepsiniz boyutlarında açın, yağlanmış tepsiye birini serip, üzerine hazırladığınız içi yayın. Diğer hamuru da üzerine kapatıp, kenarlarını dikkatlice birleştirin. Üzerine yumurta srısı sürüp, 200 derece sıcak fırına verin. Üzeri nar gibi kızardığında alın, üç dört dakika sonra hafifçe su serpip, temiz bir bezle örtün. Dinlenen böreği, ılıyınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu güzel tarifi arkadasim Narincenin blogundan aldim kendisine cok tsk.ediyorum
Hayirli aksamlar canim.
YanıtlaSilGünaydın arkadaşım, içinde ıspanak olan herşeyi severim,bunların başındada börek gelir.Gördüm ki tam yerine gelmişim :)) ellerine sağlık diyor ve bir dilim alıp gidiyorum çay demlemeye :)
YanıtlaSilSevgiler