29 Kasım 2010 Pazartesi

Trabzon kurabiyesi




Trabzona has bir kurabiye oldugunu bende ögreneleli cok zaman olmadi. Nette biraz baktikdan sonra bu kurabiyeyi buldum . Trabzonun unu suyu olsaymis tam olcakmis ama inaninki Trabzon kurabiyesini aratmiyor

MALZEMELER
1 su bardağı misir unu
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında beklemeli)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
ÜSTÜ İÇİN
1 su bardağı findik tozu

YAPILISI
Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta, süt ,misir unu, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirdikten sonra, istediğiniz şekilde ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Fındık tozu serperek servis yapın.




0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo