
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet iri kuru soğan
- 2 yemek kaşığı silme domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası, eğer çok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir.
- tuz, karabiber
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
Tarif:
- Yeşil mercimeği iyice yıkayın. Kaynamis suyun icinde 15-20 bekletin.
- Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 35-40 dakika pişirin. Bu kadar uzun süre pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor.
- Pişen soğanların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin.
- Soğanlı karışımın üzerine mercimegi dökün . Biraz kavurun. haşlanmış mercimeklerin üzerine 4 parmak gecene kadar su ekleyin.mercimeginizi pisirin. Üzerine bulgurunuzuda ekleyin ve su ilave edin kaynayinca altini kisin . 20 dakika yavaş ateşte pişirin.
- Ocağın altını kapatın. Pilavı biraz dinlendirin. Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın.Ben köftelerimide ekledim cok güzelde oldu:)
0 yorum: