19 Eylül 2010 Pazar

Yesil Mercimekli Bulgur Pilavi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı silme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası, eğer çok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir.
  • tuz, karabiber
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur

Tarif:

  1. Yeşil mercimeği iyice yıkayın. Kaynamis suyun icinde 15-20 bekletin.
  2. Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 35-40 dakika pişirin. Bu kadar uzun süre pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor.
  3. Pişen soğanların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin.
  4. Soğanlı karışımın üzerine mercimegi dökün . Biraz kavurun. haşlanmış mercimeklerin üzerine 4 parmak gecene kadar su ekleyin.mercimeginizi pisirin. Üzerine bulgurunuzuda ekleyin ve su ilave edin kaynayinca altini kisin . 20 dakika yavaş ateşte pişirin.
  5. Ocağın altını kapatın. Pilavı biraz dinlendirin. Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın.Ben köftelerimide ekledim cok güzelde oldu:)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo