Sizlere bugün nefis simit tarifi getirdim inaninki artik simit almaniza gerek kalmicak :)
Daha öncede simit yaptim ve iki degisik simit tarifide bloguma ekledim ama bu gercekten birbaska artik simitlere özlem duymucak gurbetci arkadaslarim:) citir citir hmmmmmm
Bu tarifi Tümayin Mutfagindan
aldim kendisi bir firina davette ögrenmis ve bizlere paylasti kendisine cok tsk.ediyorum.
Tarifide cok güzel anlattigi icin aynen buraya yaziyorum.
Baska Tarifleri icin arkadasimizin sayfasini mutlaka ziyaret edin.
Malzemeler
20 adet simit için
1 kilo un
500 gr su
50 gram toz şeker
25 gram tuz (bukadar tuz bana cok geldi)
100 gram Ayçiçek yağı
1 adet yumurta
25 gram instant maya
Bulamak icin
1 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı su
Bolca çiğ susam
Unu koyup ortasını açın ve içine su, Ayçiçek yağı ve yumurtayı koyun.
Unun bir tarafına toz şeker ile mayayı, diğer tarafına da tuzu ekleyin.
Ortasından kenarlara doğru yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayacak orta sertlikte bir hamur elde edip yarım saat dinlenmesi için hamurun üzerini örterek kenara alın.
Dinlenen
hamurunuzdan yaklaşık 70 – 80 gramlık parçalar koparıp eliniz ile
yuvarlayın ve hafif tezgahta uzatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
(Hamurun dinlenmesi çok önemli. Öncelikle dinlenen hamur hem çabuk şekil
alır, hem de şekli verdiğiniz hali ile kalır. Hamur geri gelmez).
Uzatıp dinlendirdiğiniz hamurlardan bir tane alıp elinizle uzun çubuk haline getirin.
Karşılıklı olarak ters yöne döndürüp havaya kaldırın örgü gibi sarın.
Tüm hamurlara bu işlemi yaptıktan sonra, simitlerinizi ayrı bir kapta karıştırdığınız pekmezli suya batırın.
Oradan susama bulayın
ve elinizle döndürerek şekillerini düzeltip yuvarlaklarını büyütün.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
İlk 12. dakikada simitleri ters çevirin.
Seni özledim ben yokluğun fark edildi arkadaşım,hoşgeldin..
YanıtlaSiltarif için teşekkürler deneyelim inşaAllahZeynebim..konuşalım da fırsat bulursan ara kardeşini olur mu :)
Bende sizleri cok özledim canim ins. sende firsat bulunca ara :)
SilSüper gözüküyorlar ellerinize sağlık. Hemen yapacağım ama 20 simit çok bana. Ona göre malzemeleri ayarlarım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilIlhan bey bence cok gelmez inanin ben yarin tekrar yapacam bizimkiler doyamadi tadina :)
Silsımıtı kım sevmez elıne sağlık
YanıtlaSilEvet bencede :)
Siltsk.ler Selma Hanim
ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTsk.ler Nursevi Abla
SilCok güzel görünüyorlar elinize saglik.
YanıtlaSilCok tsk.ler Mehtap hanim deneyin mutlaka begenirsiniz :)
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ merhaba.nasılsınız.yenı tariflerle sayfanıza dondugunuze sevındım.ellerınıze sağlık .tarfı not aldım deneyecegım.sızde emınım benım gıbı sımıtı cok ozluyorsunuz turkıyeye gıdınce ankarada sımıt cay n keyıf aldığım sey...sızı sayfama ekledim tarıflerınızı takıpdeyım.sevgılerımı bırakıyorum.
YanıtlaSilevet simidi cok severim kahvaltida sicak simit olsun baskada bisey istemem :)
SilSimit peynir ve çay yada ayran nefis olur yanında çok severim harikalar yaratmışsınız elinize sağlık
YanıtlaSilaynen söylediginiz gibi nefis olur :)
Silbende hemen yapmak istiyorum süpersiniz ellerinize sağlık
YanıtlaSilRezzan Kiraz Burç
Simdiden sizde kolay gelsin ;)
Silbende yaptım gerçekten çok güzel olduu
YanıtlaSil