19 Eylül 2010 Pazar

Etli Türlü



patlicani cok severim ama tabiki mevsiminde olursa tatida oluyor ,bütün kis boyunca patlicanlar vardi , bir kere aldim ve soguk su tatindada biseydi yenmedi bile, en son pazara ciktigimda yine patlicanlara gözüm takildi busefer aldim iyikide almisim cok güzel bir türlü yaptim:)

malzemeler:

  • 3 orta boy Patlican
  • 4 carliston biber
  • 3 -4 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru sogan
  • 200g kusbasi et
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 /2 yemek kasigi biber salcasi
  • tuz, karabibe

Yapilisi:

önce etimizi kisik atesde kendi suyunda yavascana pisiriyoruz. Etlerin kendi suyu yetmezse az su ekleyelim.Bu arada bizde sebzelerimizi yikayip irice dogruyoruz .Etlerimiz Iyice pistikten sonra soganlarimizi icine aliyor ve soteliyoruz domates ve biber salcamizila, sonra patateslerimizi katiyoruz ve 5-7 dakka üzeri kapali pisiriyoruz yine kisik atesde, sonrada patlican ve biberlerimizide ekliyor tuz karabiberinide kararladiktan sonra 1 cay bardagi su ekleyip iyicene karistiriyoruz,kisik ateste pismesini bekliyoruz. fiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo