14 Eylül 2010 Salı

Mercimek Köftesi


Slm arkadaslar sizle Elazi usulü mercimek köftesi paylasmak isitiyorum bugünde

Malzemeler:

1kase kirmizi mercimek, 1 kaseden iki parmak az ince bulgur ,yarim yemek kasiri biber salcasi, 1 yemek kasigi domates salcasi, 1 yemek kasigi kati yag, 2 orta boy kuru sogan, 6-7 sap yesilsogan, yarin demet maydanoz, urfa pul biber (isot), 1 cay bardagi sivi yag ,tuz

Yapilisi:

1. Kirmizi mercimek tencereye konur,üzerine iki parmak cikacak kadar su konarak mercimekler muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirilir( su yetmezse ilave edilir). Mercimek göz göz olunca pul biber ilave edilir ve tencerenin alti kapatilir.

2. Pul biber rengini ve tadini verdikten sonra, bulgur ve tuz ilave edilir, bulgur sisinceye kadar bekletilir.

3. ayri bir tavada sivi ve kati yag konularak kizdirilir icersine ince kiyilmis kuru sogan ilave edilip hafif pembelesinceye kadar pisirilir.Sonra biber ve domates salcasi ilave edilir.Birkac dakka sonra alti kapatilir. Hazirlanan sos, sismis olan bulgur ve mercimegin icine ilave edilip iyice yogrulur .Daha sonra ince kiyilmis sogan ve maydanoz katilarak karistirilir. SIKIM yapilarak servis yapilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo