11 Eylül 2012 Salı

Ligarbali pasta

Yarin kermesimiz basliyor ve ilk pastami hazirladim cokda kolay olmadi kizim hic durmadigi icin bukadar oldu, yiyenlere simdiden afiyet olsun


Malzemeler
keki:
5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. Öceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir.
Kek sogutulur 3'e bölünür.



800 ml Schlagsahne (sivi krema)
40g ligarba marmalad ( veyada baska bir marmalad)
4 paket Sahnefest (krema sertlestirici)

Önce sivikrema, vanilya ve kremasertlestiriciler bir kaba alinir mikserlen biraz koyulasana kadar cirpilir.Son olarakda kremadan üzeri icin biraz ayrildikdan sonra geri kalan kremaya marmalat eklenip karistirilir.
Dösenisi:
1. 1.kek (pandispanya)
2. kekin ustune marmalardli krema
3. 2.kek (pandispanya)
5. yine krema sürülür,
6. 3.kek (pandispanya)
7.ayirdigimiz marmalatsiz kremayi üzerine sürülür ve istenilirse benim yaptigim gibi üzerine cikolata dökülür ve marmalatlada süslenebilinir , tabiki herkesin süsleme sekli baskadir.

7 yorum:

  1. Bu kadar oldu ne demek yahu? Ben bunun yanından bile geçemem harika görünüyor:)) Ellerinize sağlık,sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tsk.ler simge ama ben daha cok özel olmasini istemistim

      Sil
  2. müthis görünüyor pasaaaaaam
    ellerine saglik masAllah

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş,tadıda öyledir eminim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Canım benım bu kadar oldu dedgın pasta buysa, oldu dedıgın nasıl olur tahmın edemıyorum:)Ellerine saglık, yıyenlerede afıyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Pastanedeki pastalardan farkı yok.Çok güzel :)Bloğunu takibe aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum :)http://istkazanbenkepce.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo