Yine Yiyenim Havvacim bizlerle böyle güzel bir pastayi paylastigi icin kendisine cok tsk.ediyorum ve herkesin sevgililer gününü kutluyorum her nekadarda ben bu günü desteklemesemde sevgililere gelsin bu pastamizda:))
Cikolatali tatlari sevenlere kesinlikle tavsiye edebilecegim bir tat. Muhtesem oluyor ben bayildim bu turtaya. Okadar güzelki utanmasam bütün turtayi nerdeyse tek basima yiyicektim :))))
MALZEMELER
- 125 gr. yumuşak margarin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağu toz şeker
- 2 kaşık kakao
- 1 kahve fincanı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
Sos için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 kaşık kakao
- 5 kaşık şeker
- 80 gr. bitter çikolata (arzuya göre)
YAPILIŞI
- 2 bardak sütün yarım bardağını ayırıp kalanını ocağa koyun.Yarım bardak süt ile şeker, nişasta ve kakaoyu pütürsüz hale gelene kadar karıştırın.Kaynayan süte azar azar karıştırarak ekleyin.2-3 dk. pişirip ocaktan alın.(Arzu ederseniz bu aşmada parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırın) Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
- Diğer yanda yumuşak margarini şeker ile karıştırın.Yumurtaları ilave edin.Süt ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin.En son un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip son kez karıştırın.
- Elde ettiğiniz kaşımın yarısını yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.Üzerine soğuttuğunuz kakaolu sosu döküp kenarlara fazla yaklaştırmadan yayın.En üste kalan hamuru döküp kaşık ile düzeltin.180 C derece de ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.(pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.)
- Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirip pudra şekeri ile süsleyin
-
- bu tarif http://mbemine.blogcu.com dan alinmis ve denenmisti kendisene burdan tsk ediyorum
ellerine sağlık bu ne güzel bir görüntü.
YanıtlaSilgörüntü harika ellerinize saglik.hamura nasil tam kek hamuru gibimi ? yoksa biraz katimi
YanıtlaSilAdsiz arkadasim adinida yazsan cok sevinecem :)
Silkek hamuru gibi olacak. Kolay gelsin