Malzemeler;
- 500 gr havuç
- 1,5 su bardagi seker
- 2 yemek kasigi nisasta(tepeleme)
- 2 paket vanilya
- 1,5 paket kedi dili biskuvisi
- ½ limonun suyu
- 1/2 limon kabugu rendesi
- Biskuviyi islatmak icin 1cay fincani meyve suyu
- Uzeri icin yeterince hindistan cevizi rendesi
Yapilisi;
- Havuclari soyup iri dograyin 2 su bardagi su ilave edip iyice haslayin.
- Haslanan havuclari rondodan gecirip pure yapin.
- Haslama yaptiginiz suyu olcun. Tam iki su bardak olmasi gerekiyor.(su eksilmisse 2 su bardagina tamamlayin )
- Seker,nisasta, limon suyu ,limon kabugu rendesi , havuc puresinide katip 1-2 tasim karistirarak kaynatin.ocaktan indirikten sonra vanilya ilave edip karistirin.
- Orta boy bir borcama kedi dili biskuvileri meyve suyuna batirarak bir sira dizin uzerine tenceredeki muhallebinin yarisini dokup uzerini duzleyin.
- Bu sekilde uzerine bir sira daha biskuvi doseyip kalan muhallebiyi dokun .
Uzerini istediginiz sekilde susleyin(krem santi,ceviz,findik fistik ).dolapta dinlendirip servis edin. helede yaz günleri icin muhtesem bir tat. Afiyet olsun
bu tarifi www.ozguluntarifleri.com dan aldim kendisine burdan teskkür ediyorum
0 yorum: