15 Temmuz 2010 Perşembe

Su Böregi


Malzemeler:
5 yumurta
1 su bardagi ilik su
aldigi kadar un
tuz

böregin icine:
750 gr beyaz peynir
yarim demet maydanoz

Aralara sürmek için:
siviyag

Yapilisi:

Hamuru kulak memesi kivaminda yogurun.5 dakika dinlendirin ve hamurdan bezeler alin yaklasik11-12 adet cikiyor,herbirini yufka seklinde acin.Diger taraftan bir tencerede su kaynatin.(suya tuzda ilave edin)Tepsiyi 1-2 corba kasigi sivi yag ile yaglayip bir yufkayi haslamadan serin üzerine siviyag sürün.1 yufkayida üstüne sermek icin ayirin.Diger yufkayi kaynayan suda haslayin ve kevgirle alip soguk suyun icine birakin ve hemen alin Tepsiye dizin üzerine siviyagi sürün her iki yufkada bir peynirli harctan koyun bu islemi yufkalar bitene kadar tekrarlayin.Ayirdigimiz yufkayida en son üzerine düzgünce serin.Yaglayip önceden isitilmis firinda pisirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo