400g pirinc, 2 patates
2 havuc, 300g et, 1 büyük sogan
süslemek icin
maydanoz, yogurt veya salata yapilip yanlarinada dökülür
Yapilisi:
pirinci yikayip sicak suyala islatin.
bu arada sogani soyun kalin kalin dograyin ve yagra biraz öldürdükden sonra eti ekleyin ve altini kisip suyunu cekenekadar eti pisirin. patatesleri soyun be küp küp dograyin, havuclarida soyun ve küp dograyin. et pisince eti tencerede düzleyin üzerine patatesleri onlarida tüzleyin, onun üzerinede havuclari onlarida düzleyin hic karistirmadan.
pirincide süzdükten sonra havuslarin üzerine güzelce yayin,
üzerine sicak suyu dökün suyu tam pirinclerden bir santim fazla olsun dikkat edin fazla su koymayin, tuzunuda ilave edin. Su kaynamaya baslayinca hemen altini kisin ve kenara cekin sonra tekrar ocaga alin eyer cok kaynarsa siralari bozulur ve karisirlar.
suyunu cekip birazda dinlendikden sonra ,güzel genis bir tabagimiza tenceremizi ters cevirip üzerine biraz diklayin kepceyle ve üzerini yanlarini istediginiz gibi süsleyin afiyet olsun.
not : Tencerenizin dibi kalin olsun dikkat edin yoksa yapisir. Ben 4 1/2 litrelik tencerede yaptim, fazla büyük tencere kullanirsaniz daha yaygin olur.unutmayin tencerenize görede tabaginiz olmasi gerekir:)
0 yorum: