14 Temmuz 2010 Çarşamba

Cikolatali pasta Dr. Oetker` den


Bu güzel Pasta icin Laz_kizina tsk.ler

Malzemeler:


Kremasi icin:

100g Bittercikolata(milka)

100g sütlücikolata(Milka)

400g SIVI krema (Schlagsahne)

4 p. SIVI krema koyulastirici (Sahnesteif )

Hamuru icin:

3 Yumurta
3 Yemek kasigi sicak su
100 g Toz Seker
1 Paket Vanilyasekeri
75 g Un
1 Paket Kabartmatozu
40 g Nisasta
10 g Kakao

Yapilisi:

Bir gün önceden kremasi hazirlanir. sütlü- ve Bittercikolata yi kirip bir tabaga koyuyoruz. 4 tane SIVI krema yi(Schlagsahne) bir tencereye döküyor ve kaynayana kadar karistiriyoruz. krema (Schlagsahne) kaynayinca ocaktan alip icine parcaladigimiz Schokoladeleri döküp icinde eriyene kadar karistiriyoruz. Sonra derin bir kaba döküp biraz soguduktan sonra buzdolabinda sabaha kadar bekletiyoruz.

Ertesi gün bir kaba yumurtalari ve sicak suyu döküp mikserle 1-2 dk kremali olana kadar cirpiyoruz, icine Seker ve Vanilyalsekeri de ekleyip 5 dk iyice cirpiyoruz.
Un, Kabartmatozu, Nisasta ve Kakao karistirip yavas yavas diger mazemelere ekliyoruz, hepsi iyice karistiktan sonra hazirladigimiz 26 lik kaliba döküyoruz. (Kaliba yagli kagit koymayi unutmayalim)
Önceden isitilmis 180°C firinda 20-25 dk kadar bir sürede pisiriyoruz.
Bir gün önceden hazirladigimiz kremayi buzdolabindan cikariyoruz ve icine 4 krema SIKLANDIRICI (Sahnesteif )ekleyip krema haline gelene kadar cirpiyoruz.
Sogumus kekimizi ortadan ikiye kesip arasina bir miktar kremadan sürüyor ve üzerini kapatiyoruz, geri kalan kremayida üzerine ve süslemeye kullaniyoruz. Isteyen arasina kirazda ekleye bilir.

Cok hafif ve lezzetli bir Pasta.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo