18 Temmuz 2010 Pazar

Kirmizi baslikli kiz pastasi


Bunu Havvacim yapmis tsk.ler Havvacim ben bunu bayadir yapmadigim icin tarifi bende kalmamisti iyide oldu yani :)
keki icin:
3 yumurta
150g seker
100g oda isisinda tereyag
150g un
1 tatli kasigi kabartmatozu
1 paket vanilya
2 yemek kasigi nutella
1 kavanoz visne konservesi
Kekin hazirlanisi:
Ilk önce visneleri bir süzgece bosaltin iyice süzülsünler yoksa durdukca keki cok islatiyorlar.
sekerle yumurtalar iyice cirpilir,icine tereyag katilir devam cirpilir. Un, kabartmatozu ve vanilyada eklenir 26 cm'lik kelepceli kaliba kekin yarisi sürün. Kekin diger yarisina nutella katilir tekrar cirpilir bu karisimda beyaz karisimin üstüne sürülür. Üzerine iyice süsülen visneler dizilir 180 derecde pisirilir.Kek sogutulur.

kremasi
3 kutu schlagsahne (sivi krema)
3 paket sahnefest (kremasertlestirici)
1 paket vanilya
50 g seker
500 g Quark 40% yagli (labne)

önce sivi kremalar, kremasertlestiriciler, seker ve vanilya cirpma kabina alinir koyulasana kadar cirpilir.
Quarkda ayri bir kapta cirpilir ikisi karistirilir.
Sogumus kekin etrafina kelepceli kalibin kenari yani kelepcesi takilir. kekin üstüne krema bosaltilir düzlenir.
Buzdolabina kaldirilir.

kirmizi jölesi icin

400 ml visne suyu (süzülen su kullanilir, eger 400 ml cikmazsa gerisi normal suyla tamamlanir)
50 g seker
2 paket kirmizi Tortenguss (Jöle)

hepsi karistirilarak pisirilir, sicak sicak kremanin üzerine dökülür ve hemen buzdolabina kaldirilir.
Bir gece önceden yapmanizi tavsiye ederim !

8 yorum:

  1. hımmm..:)))harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. SITENIZE BAYILDIM GERCEKTEN HARIKA TARIFLER.:)

    YanıtlaSil
  3. tek kelimeyle harika cumartesi misafirim var inssallah yapmayi düsünüyorum.ellerinize saglikkkk

    YanıtlaSil
  4. Bu pastayi biliyorum bir kez yapmistim ama tortengus kullanmamistim üzerine,evde vardi aslinda,sizinki cok güzel görünüyor elinize saglik...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo