18 Temmuz 2010 Pazar

Seftalili Yaspasta


Havvacim duruyon duruyon sonra tarif yagdiriyon hangini eklicemi sasiriyorum:))

ellerine saglik cok lezzetli gözüküyor.

keki icin:
5 yumurta
200g seker
150g un
1-2 yemek kasigi kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

kekin yapilisi:
sekerlen yumurtalar iyice cirpilir icine diger malzemeler katilir cirpilir 26 cm'lik kelepceli kaliba bosaltilir. önceden 180 derece isitilmis firinda kek pisirilir. Pisip pismedigini anlamak icin bir kürdanla kontrol edin. Kürdan kuru cikarsa pismis demekdir hamur yapisirsa biraz daha pismesi gerek.
Kek sogutulur 3'e bölünür.

Bu arada 1 kavanoz seftali konservesi süzülür. Seftaliler ince ince dogranir birazi süsllemek icin ayrilir.

1.kremasi icin:
600 ml Schlagsahne (sivikrema)
50 ml süt
2 paket vanilya
1 paket kremasertlestirici (sahnefest)
1 paket paradiescreme (krem ole)
bütün malzemeler cirpma kabina alinir koyulasana kadar cirpilir.
1.kekin üstüne ince dogranmis seftaliler serpilir. Seftalilerin üstüne kremanin yarisi bosaltilir
2.kek üstüne konur diger krema üstüne sürülür.
3. kek kapatilir. pasta dolaba kaldirilir

2. kremasi icin:
2 kutu sivikrema
3 paket vanilya
2 paket kremasertlestirici
bu malzemelerde birlikte koyulasana kadar cirpilir. pastanin üstüne ve kenarlarina sürün.

üzerini istediginiz sekilde süsleyin..
Ben kenarlarina beyaz cikolata serptim. üstüne seftali, beyaz ve siyah cikolata rendesiyle süsledim.

Anlatmasi yapmasindan daha zor :))

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo