13 Temmuz 2010 Salı

Firinda Kiymali Besemal Soslu Makarna


Malzemeler:

500g Makarna
250g Kiyma
1 yemek kasigi salca
3yemek kasigi siviyag
200g rendelenmis kasarpeynir
Tuz, kara biber, feslegen,( istenilen baska baharatlar)

Besemal Sosu
icin:

500lm süt
1 cay bardagi un
50g tereyagi
Tuz

Yapilisi:

Makarnalar haslanir, bir tencerede sivi yag ile salca biraz kavurulur ve kiyma eklenir kiymada biraz kavurulur. Diyer taraftan tereyagini eritin ve unla beraber kavurun sonrada sütü ekleyin tuzunu da ekledikden sonra kisik atesde 5 dakka pisirin.

Süzülmüs makarnalarin yarisini tepsiye alin üzerine kiymayi serin .

Sosun yarisini serdikden sonra kasar penirin yarisinida serpin,kalan diyer makarnayisa üzerine serin ve diyer sosu özerinede yine kalan kasar peynirini serpin. 180 derecede 30dakka pisirin afiyet olsun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo