12 Temmuz 2010 Pazartesi

Enfes Bir Tiramisu

Bu tiramisuyu özel olarak Laz_kizina yaptim, bugunde dogum günü var Dogum günün kutlu olsun laz_kizi Allah hayirli saglikli uzun ömürler versin.

Malzeme:

2 paket (4oog) Kedidili bisküvi (Löffelbiskuits)
3 yumurta
700g Mascarpone
2 subardagi kahve
250g Labnepeyniri (Quark)
1 cay bardagi toz seker
Üzerine süs icin Kakao

Yapilisi:

Yumurta aklarini ve sarisini ayirin .Yumarta sarisini bir kaba alin üzerine toz sekeri ilave edin mikserle krem hali alana kadar cirpin ,sonra üzerine Mascapone ve labne peynirini(Quark) ilave edin devam cirpin.Baska bir kaba yumurta aklarini alin ve koyulasanakadar cirpin.Daha sonrada bu karisimi yumurta sarisi karisimiyla karistirin. Yaygin bir tabakda 2 subardagi ilik suya 6 kasik kahve ilave edin.Kedidili büsküvilerin bir tarafini batirip borcama dizin,üzerine hazirlamis oldugunuz kremanin yarisini sürün. Üzerine tekrar kedidili büsküvüleri kahveye batirip kremanin üzerine bir kat daha dizin,kalan diyer kremayida son kata yayin.Üzerine Kakao ince bir süzgecle eleyerek serpin. En az 2 saat bekletin . Afiyet olsun.

Butarif büyük Borcama göre yapilmistir,eyer fazla yapmak istemiyorsaniz ,500g Mascarpone,150g labne peyniri, yarim cay bardagi toz seker, 300g Kedidili büsküvü olarak harcayin diyer malzemeleri azaltmayin.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo