Degisik bir yemek denemek istedim ve gercekten cokda lezzetli oldu.
Istenilirse icine bir kac tanede pastirma koyabilirsiniz.
Malzemeler
200g kadar kuru patlican (haslanmis)
200g kusbasi dogranmis et
1-2yemek kasigi bulgur
1 yemek kasigi pul biber
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi saöca
1 sogan
Iki subardagi aksamdan islatilmis kurufasulye.
Yapilisi.
Ilk önce patlicanlar haslanip suyu süzülür
Kusbasi dogranmis et pisirilir icine sogani yaglari ekleyip birazdaha kavrulur.
Fasulye bulgur ve patlicani eklenir azdaha kavrulunca suyu ve tuzu eklenir.
Bir kaynadikdan sonra alti kisinir ve fasulyeler pisenekadar kisik ateste piser suyunda eksilme olursa eklenir.
Ben bunu amc düdüklüde yaptim fasulyeleri geceden islattim ve patlicanlari önceden hasladim geri tüm malzemeri tencereye koydum ve düdügünü kapattim hepsi nefis pisti.
Sizlerede afiyet olsun
Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.
YanıtlaSilhttp://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html
Zeynpcim yemek harika görünüyor.Eminim lezzetide öyledir.Ellerine saglik.
YanıtlaSilEmine