30 Kasım 2015 Pazartesi

Cantık tava

Merhaba arkadaslar sizlerle yine güzel bir tarif paylasmak istiyorum.
Tarifi Filiz yengem verdi ilk yaptigimda biraz tedirgin oldum ic malzemeler cığ olduğu icin ama sonrada yemesine doyamadik :)
Filiz yengeme cok tsk.ediyorum tarif icin 😙
Hamur icin malzemeler:

1 cay bardağı ılı su
1 yemek kaşı toz kurumaya
4  su bardağı un
2 yemek kasığı yogurt
3 yemek kasığı sıvı yağ
1 tatli kasığı tuz

Üzeri icin:
100g margarin eritilmiş

Harcı icin
200g kiyma
3 patates rendelenmis
2 sogan rendelenmis
1 cay kasığı karabiber
1 cay kasiğı tuz
Hepsini karistir harc yap

Yapılısı:
Ilik suyu ve mayayi bir kabin icine alin ve maya eriyinceyekadar elinizle karistirin.
Sonra diger  malzemeleri ekleyin son olarak unu yavas yavas ekleyin.
Yumusak bir hamur yapin. Üzerini örtün ve 25dakka bekletin.
Mayalanmis hamurdan yumurta büyüklüğünde parcalar alip beze yapin.
Elinizi yağlayin ve bezeleri kase büyüklüğünde acin, ic harci koyun ve sarin tepsiye dizin tüm malzemeyi bitirene kadar islemi tekrarlayin.
Erittiginiz margarini üzerlerine gezdirin ve birazdaha mayalanmasi icin bekleyin.
Önceden isitilmis firinda üzerleri kizaranakadar pisirin. Afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo