25 Temmuz 2014 Cuma

Patates püreli firinda ispanak


 
Cok nefis bir tarifi sizlerle paylasmak istiyorum daha öncede eklemek istedim ama benim leptop sorunlu cani isteyince aciliyor :(
Simdilik bununlada idare etmek zorunda kaldigim icin herzaman tarifde ekleyemiyorum.
Misafirim oldugu icin kestikten sonra abakda tresim cekmeye unutmusum , lezzetinden hic süpeniz olmasin patates ve ispanagi sevenler icin :))

Patates püreli firinda ispanak

Malzemeler:

1,5kilo patates
1 su bardagi süt
½ cay bardagi sivi yag
tuz

ben rahm spinat kullandim sizler 500g ispanagi yikayip togradikdan sonra bir tavada kavurabilirsiniz.

Üzerine herhangi bir Gratin sos kullanabilirsiniz ,( istersenizde 500lm lik bir besamal sos yapabilirsiniz)

üzerine rendelenmis peynir

Yapilisi.

Patadesleri soyun ve 5-6 tane ayirin digerlerini bir tencereye koyup üzeri kapatacak kadar su ve birazda tuz sekleyip pisirin, patatesleri iyicene bir catalla ezip püre yapalim.
Icine süt yag ve tuzu ekleyip iyicene karistiralim.
Borcama yayalim üzerine ispanagimizi onun üzerinede ayirdigimiz 5-6 patates yuvarlak keserek patateslerimizi ispanagin üstüne yayalim.
En son gratin sosunu üzerinde yazdigi gibi yapip dökelim veyada besamal sosumuzu,.
Üzerinede rendelenmis kasar peynir firinda kizaranakadar pisirelim.

Not: üyerine yuvarkal dogradigimiz patatesleri 5-10 önceden haslarsaniz daha kolay piserler firinda.


1 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel ve lezzetli olduğu her halinden belli oluyor. yıllar önce ben de ıspanaklı ve pırasalı yapıyordum. Unutmuştum, yeniden yapmam lazım.
    Ramazan Bayramın mübarek olsun.
    Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo