9 Haziran 2013 Pazar

Sebzeli Omlet


Merhaba arkadaslar sizlere bugün verecegim tarifde aklima ne geldiyse ekledigim bir sebzeli omlet var, ama harika oldu nefis nefis hmmm mutlaka deneyim derim ama sizler ne edersiniz bilemem ;)

bundan öncede brokolili omlet yapmistim onuda denemek isterseniz buyrun tiklayin brokoli omlet
icinde nelermi var ??
6-7 yumurta
2kücük patates
1taze sarmisak
200g kadar kereviz
1 tane kizmizi tatli biber
tuz, karabiber
1 yemek kasigi biber salcasi

yapilisi: ilk önce sebzelerimizi sirasiyla pisiriyoruz. Patatesleri soyup ince ince dogradikdan sonra bir tencerede üzeri kapatp kisik atesde pisirmeye birakiyoruz ve diger sebzeleride aynen kücük kücük dogruyoruz patateslerimizin pismesine yakin kerevizi ve biberimizi ekleyip yarim caybardagi su dötüp kisik ateste pisiriyoruz, sonra sarmisagimizi ve yagimizi salcamizi basaka bir kücük tavada kavurup sepzelerimizin üzerine döküyoruz tuzunu ve biberinide ekledikten sonra iyicene karistirip kenara aliyoruz.
6-7 yumurtayi bir kasede iyicene cirpiyorruz icine cok az tuz ekleyip 28lik bir teflon tavaya döküyoruz alt kisminin tamamen pismesini sagliyoruz arada omletimize delikler acarak daha iyi pismesini saglayabiliriz.
Omletimizin alt kismi iyice pisip üzerindede yumurda pismeye basladigini anladiginizda sebzelerinizi omletin yarisina dökün ve diger yarisinida üzerine kapatip alti kisik birazdaha pisirmeye birakin.
Sicak servis yapin nefis oluyor-


7 yorum:

  1. mmmm bayılırım nefis olmuş canım:))))

    YanıtlaSil
  2. Ben Allah derim! :)) Benim de sık sık yaptığım uydurmasyon omletler vardır, vallahi harika oluyorlar..Sizinki de mükemmel görünüyor.Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Hayirli geceler!
    Omlet cok lezzetli görünüyor.Ellerine saglik!
    Tariflerin herzamanki gibi mükemmel.
    Yeni tariflerini sirasi geldiginde deniycem insaallah.
    Emine C.

    YanıtlaSil
  4. sen yaparsın da nefis olmaz mı paşacım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. I'm studying at University of Maryland and I would like to convey my appreciation for your kindheartedness toward people that need help with this one subject. You have put in an considerable amount of dedication into these solutions, and it has permitted individuals in our field to reap great benefits. Just know that this work means a lot to all of us.

    Also visit my web site; orchard bank online

    YanıtlaSil
  6. Hayirli geceler!
    Yarin Sabah kahvaltisina bu omleti yapmak istiyorum.Fakat kerevizi sevmedigim icin yerine baska bir sey eklemek istiyorum.Sence ne koyabilirim?Simdiden cevap icin tessekkür ederim.Emegine ve ellerine saglik.
    Emine C.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cevap gec yazdigim icin kusura bakma emine oglumu hastaneye yatirdim ona kosusturuyorum.
      Kerevizi icinden al baska iseyde eklemene gerek yok aslinda,
      brokolide olabilir sadede yapabilirsin
      simdiden afiyet olsun

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo