Kadayifdan artik bir iki cesit tatli yapilmiyor artik cok daha cesitleri tatlisi tuzlusu var bu tarifde onlardan birisi harika bir lezzet aslinda biz cok begendik .
Ben acele ettigim icin katayifi ufalayamadim sizler benim yaptigimi yapmayin ve kadayifinizi ufalayin .
Ben acele ettigim icin katayifi ufalayamadim sizler benim yaptigimi yapmayin ve kadayifinizi ufalayin .
Bu tarifi arkadasim Rumma dan aldim kendisinin sayfasinida mutlaka ziyaret edin.
tarif icin kendisine cok tsk.ediyorum, üzerine kremsanti sürerek servis yapti kendisi ama ben cok tatli ve agir olacagini düsündügüm icin sade servis yaptim bu sekildede harikaydi.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1cay bardagi seker
- 1cay bardagi sivi yag
- 2 p.kabartma tozu
- 2p.vanilyasekeri
- 2 türk kahvefincani un
- 1 kahve fincani süt
- 200g kadayif
- 1su bardagi ögütülmüs ceviz
- 3 subardagi su
- 4 subardagi seker
- yarim limon
kadayiflarimizi bir iki saat dondurucuda bekletin ve kolayca ufalayin.
yumurta ve sekeri iyicene cirpin ve kadayif haric diger malzemeleri ekleyin,
güzel bir kek elde edeceksiniz son olarakda kadayiflarin yarisindan cogunu kekinize iyicene karistirin. Borcaminiza kekinizi güzelce yerlestirin ve ayirdiginiz diger kadayifi kekin üzerine serpin her bir yani ayni olsun. önceden isitilmis firinda 180 derecede 25-30 dakka pisirin ve sogumaya birakin.
Serbeti icin :
malzemeleri bir tencereye alin kaynayinca 15-20dakka kisik atesde devam pisirin.
serbet sicak kekimiz soguk olacak.
İnanılmaz güzel bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel ve değişik bir tatlı olmuş.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Müthiş lezzetli görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum. Tariflerin hepsi birbirinden güzel. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
Ellerine saglik canim , denedim tarifini herkese tavsiye ederim :) Üzeri KITIR KITIR keki de yumusacik oluyor ....ilginc alternatifler arayanlar icin mükemmel bir secenek diye düsünüyorum :)
YanıtlaSilMine Cicegi....
Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilÜzerine yayacağımız çiğ kadayıfı biraz tereyağında kavurup yaysak olur mu acaba?
Kavurmaniza hic gerek yok zaten firinda piserken üzeri kizarip kitir kitir oluyor bence isinizi zorlastirmis olursunuz :)
Sil