25 Mayıs 2013 Cumartesi
Günden güne yeni Tarifler ve lezzetler ögreniyoruz bende ilk Havvanin sayesinde bu köfteyle tanistim ve gercekten cok lezzetliydi tarif icin cok tsk.ederim canim. Bu tarif Afyon yöresine ait adini bilmedigim icin arastirinca cullama cikti ama cullamayida biraz daha degisik yapmislar artik sizler hangini yapmak isterseniz onu deneyin :)
Malzemeler
400 GRAM KIYMA
2 SU BARDAĞI İNCE KÖFTELİK BULGUR
1 SOĞAN
MAYDONOZ
1 YEMEK KASIGI SALCA
TUZ
PULBİBER,KARABİBER
YAPILIŞI
KIYMA İLE KÖFTELİK BULGUR GENİŞ BİR KABA ALINIR, DIGER MALZEMELERIDE EKLENIP GÜZEL BIR KÖFTE HARCI ELDE EDILIR. DIGER TARAFTA TENCEREMIZDE KAYNAMIS SUYUMUZUN ICINE KÖFTELERIMIZI ATIP 4-5 DAKKA HASLAYARAK PISIRIN.
krem icin:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
3 çay bardağı un
1/2 p. kabartma tozu
Tuz
Hepsini iyice karistirin krep hamurundan daha koyu kivami olsun hamurun
hasladiginiz hamurlari krebe batirip kizgin yagda kizartin.
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Harika olmuş eline sağlık tarifi aldım deneyeceğim:) sevgiler
YanıtlaSilSevgili Zeynebim..dun aklimdaydin..Zeynebim acaba nerelerde diye meraklandim kendi kendime..bugun de postunu gorunce sevindim arkadasim..
YanıtlaSilEllerine saglik kuzum..
MUTLAKA DENEMEYE DEĞER...ELİNİZE SAĞLIK..AYNUR KARATAŞ..
YanıtlaSilÇok güzel ve degışık bır tarif ama malzemedeki yemelça nedir?ellerine saglık.
YanıtlaSil:)) yazma hatasi olmus 1 yemek kasigi salca olacakti düzelttim canim
Sil