27 Mayıs 2013 Pazartesi

Bir tariften 3 kek cesidi


Yaspastayi bilmek yapmak veyada en güzelini yapmak marifet deyil cünkü benim evimde kimse yaspastayi sevmiyor ve bu gördügünüz keklerden yiyorlar :)
herkes pastalarima hayran olurken evimde sadece kek yenmesi biraz komik ama kimseyide zorlayamamya bende misafirim gelince yapiyorum yaspastalarimi.
Havvacigim yine güzel bir kek tarifi yolladi bizlere ama bir tariften 3-4 cesit kek ortaya cikarmasida baska marifet olmus eeeee kimin yiyeni :)

Malzemele:
3 yumurta
1,5 su bardagi seker
3/4 su bardagi siviyag
1paket vanilya
200 ml sivikrema
1 fiske tuz
2 su bardagi un
1 paket kabartmatozu

Önce yumurtalarlan seker 5 dakika kadar cirpilir. Un ve kabartmatozu haric geri kalan malzemelerin hepsi katilir ve tekrar cirpilir. En son un ve kabartmatozunuda ekleyip tekrar cirpiyoruz.
Kekimizi yagli kagit serilmis kalibimiza bosaltip, önceden isitilmis firinda 180 derecede pisiriyoruz.


Ben bu hamurun iki katini yapip üce bölüyorum. Mesela birine havuc rendeliyorum, digerine elma dograyip tarcin katiyorum, birinede kakao ve findik ekliyorum uzun kaliplara bosaltip ücünüde ayni anda pisiriyorum. Üc cesit kekim oluyor.

Bu kek hamuruna istediginiz malzemelri katabilirsiniz mesela limonlu isterseniz limon kabugu rendeleyip yarim limon suyu SIKIN.
Ceviz, hashas, findik, badem, tahin, elma, havuc....hepsiylen ayri güzel ve pratik oluyor.

Havvacimin yolladigi bu güzel kek icin tsk.ler

5 yorum:

  1. merhaba refhiye hanim ben zeynep size bir sorum olacaki cikolatali muz dilimleri denemek istiyorum ama siz gramla olcu vermisiniz su bardakla yapsak olmasmi sevgilerimle belcikadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep hanim benim adim Refiye deyil ,bende Zeynep adasiz yane :)
      yarin subardagiyla kekini sizin icin ölcer yazarim ama eger evde pasta cok yapiyorsaniz mutlaka bir mutfak tartisi alin cünkü pastalarda gr. cok önemlidir iyi bir sonuc alabilmek icin.
      Saygilarimla.
      Zeynep (pasasofram)

      Sil
  2. ellerine sağlık zeynep . Ve haklısın başkaları yapan olmadığı için senin yaptığın güzellikleri yiyemiyor evdekiler bulup da yemesin. Bu konuda bu kadar marifetli olmasaydın eminim bulduklarında bayıla bayıla yerlerdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gülcan bezeriksiz biri olsaydim kesin yemek secemezdiler :) sevinsemmi üzülsemmi bilmiyorum buna :)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık...Oohh çeşit çeşit olmuş ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo