5 Mayıs 2013 Pazar

Arap Kurabiyesi

 Güzel bir pazarla herkese merhaba
Yarismamiz bitti hediyemiz gitti ama daha yerine ulastimi bilmiyorum:)
Bu hafta kermesimiz basliyor simdide oraya hazirlik yapiyoruz , kermesimiz yöresel yemekler olacak yöresel yemekler yaptidirmak icin aramadigim es dos kalmadi cogusuda cok sevinerek yaparim neden olmasin söyledi ama bazilari kendi yöresine ait bir cesit yemek dahi söyleyip yaparim diyemedi bu duruma ben cok üzüldüm :(
insan kendi memleketinde kalmasa bile yemeklerini hicmi merak etmez denemez yahu.
Bende almanyaya 3 yasinda geldim ve annemin bile hic yapmadigi ama bize ait olan yöresel yemekleri denemisim ve halada duydugumu gördügümü deniyorum,.
Elimden gelse inaninki Trabzon yöresine ait olan ve tüm bildigim yemekleri yapardim ama 4 cocukla bu malesef hicte kolay deyil.
Lafi uzatmim bana yakin olan herkesi kermesimize beklerim,
yöresel günlerimiz cok güzel olacak mutlaka gelmeye calisin:)


Yiyenim Havva yine bir kac tarif yollamis bana kendisine cok tsk.ediyorum ellerine saglik canim. Kurabiye yapmasini hic sevmiyen ben habire senin kurabiyelerini deniyorum :))
Tarifimiz herkesin tanidigi ve sevilerekde izledigi Portokalagaci, na aittir kendilerine cok tsk.ediyoruz ve tarifde degisiklik olmadigi icinde aynen yayinliyorum.

Arap Kurabiyesi

malzemeler:
hamuru:

  • 3 haşlanmış yumurta sarısı
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
üzerine:
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı nesquik
  • yarım su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)

  • hazırlanması:
  • haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın. margarini katın. iyice bulamaç haline getirin. vanilyayı ekleyin.
  • aldığı kadar un eklenir yoğurun. unu yavaş yavaş ekleyin. ceviz büyüklüğünde alıp elin içinde top yapın. kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın.
  • fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın. 170 derecede 15 dakika pişirin. (ben ısıyı 150C'ye getirip 5 dakika daha pişirdim.)
  • pudra şekeri,kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) fırından çıkan sıcak kurabiyeler hemen bu karışıma bulayın. soğuyunca servis yapın.


7 yorum:

  1. İnsan memleketinde olmasa da oraya ait ne varsa evinde yaşatır elinden geldiğince memleketimin bütün tariflerine yaparım.Keşke orada olsaydım da kermesinize katılsaydım eminim çok güzel olacaktır.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. biliyorum bu kurabiyeyi ellerine sağlık çok güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık merak ettığım bır kurabıyedır

    YanıtlaSil
  4. Cok severek yapip yedigimiz Arap kurabiyesi aslinda SIHIRLI MUTFAGIM blogunun sahibi Betül hanima aittir.Bende sayfamda yayinladigimda bana yorumuyla kendisi bildirmisti,simdi kurabiyeleri görünce hatirlatmak istedim nacizane kusuruma bakmazssaniz,ellerinize saglik sizinde olsada atirstirsak biraz! sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dogrudur ama kimden alindiysa genelde onu yaziyorum, ilk yapanin cok emegi vardir tabiki ama yapan herkes bunu paylasmadigi icin son kimden alindiysa onu yaziyoruz iste.

      Sil
  5. yumurtalar haslanmadan yapılamaz mı içerisinde kokmaz mı haslanmısı?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo