3 Şubat 2013 Pazar

En pratik ve sağlıklı tatlı

Etkinligimiz bitti ama yinede etkinligimize tarif yollandi,  Herkesin bildigi gibide ben etkinligi sayfami tanitim veya baska bir sebebten dolayi baslatmamistim, gercekten ihtiyaci olan arkadaslarima yardimci olabilmekti amacim.
Hal böyle olunca ben yine gelen tarifleri Etkinlik kategorisine ekliyorum arkadaslar.
bu gelen tarifde puding yiyemeyen cocuklar icin bencede cok güzel arkadasimin ellerine saglik diyorum ve sayfasini ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum Gögce göklerden bildiriyor


 raw çikolata puding

 Malzemeler:
2 orta boy muz
1 yemek kaşığı bitter kakao tozu
1 avuç çiğ badem
1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı
2 yemek kaşığı agave şurubu
Yapılışı:
Bademleri 1-2 saat suda bekletin. Suyunu süzüp blender’a atın. Muz parçaları, hindistancevizi yağı, agave şurubunu da blender’a atarak, pürüzsüz hale gelene dek makineyi çalıştırın. Kakao tozunu her şey iyice karıştıktan sonra ekleyip tekrar yüksek devirde çalıştırın. Ortaya çıkan yoğun pudingi bir kaseye dökerek afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırlama süresi: 10dk
 muzAgave yoksa hurma kullanabilirsiniz, tatlılık seviyesini istediğiniz gibi ayarlayın. Hindistancevizi yağı hoş bir katılık verir, eğer yoksa onsuz da yapabilirsiniz sorun değil. Kakao raw (çiğ) ise muhteşem olur, lezzeti ve faydaları da artar! Tatlı buzdolabında birkaç saat beklerse daha kıvamlı ve lezzetli olur (ama ben bekleyemedim hemen yedim :) )
 Faydası:
Bir kere buna hayır diyecek çocuk olduğunu sanmıyorum! İçindeki muz ve kakao harika magnezyum ve lif kaynağı, yani mutsuzsanız, baş ya da regl ağrınız varsa bu tatlı bunu hafifletebilir. Badem sütten kat ve kat daha fazla kalsiyum kaynağıdır, hindistancevizi ise kilo aldırmayan en sağlıklı iyi yağ kaynaklarından biri ve vitamin deposu. Agave de tat verir ama kan şekerini oynatmaz. Daha ne olsun? :)

8 yorum:

  1. Süper bişi olmuş bu ya..hem ne de çok sağlıklı..:) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. bu kadar bilgiye masAllah.yapan arkadasimizin eli öpülesi bir hatun oldugunu düsünüyorum
    sevgiler hem sana hem arkadasimiza pasam

    YanıtlaSil
  3. Agaveyi hiç duymadım ben .Eline sağlık paşa sofram

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar sağlıklı bir paylaşım olmuş. Ama agave şurubu İstanbul'da bakmadığım yer kalmadı bulamadım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilhan bey benimde almanyada yasadigim icin bir bilgim yok , tarifi yollayan arkadasa bir soralim. yazarim ins.

      Sil
  5. gokceacar Arkadasimizin cevabi aynen söyle :
    Merhaba, agaveyi The LifeCo Online Shop’tan alabilirler ya da Besikas Kirk Ambar gibi çeşitli büyük aktarlarda da satılıyor. Hindistancevizi yağı da aynı sekilde. Yani aslında artık birçok yerde bulmak mümkün.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. merhaba.bir sey sormak ıstıyorum bıtter kakao tozunda sut tozu bulunuyormu acaba?sut tozu varsa cok uzulurum.pudıng bizim en sevdıgımız tatlıydı bu tarıfı gorunce cok sevındım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim bildigim kadariyla yok ama yinede baska bilenlere danismak gerekir saglik olunca bunlar mühim

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo