Arkadasimizin sayfasina gitmek icin tik Rumma
arkadaslar bu tarifte yogurt oldugunu sonradan gördügüm icin silmedimde ama yogurt yerine 1 yemek kasigi su ve bir yemek kasigi sirkede eklense cok güzel olacagini düsünüyorum
Malzemeler:
- 200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un İçi
- 1 kase iri dövülmüş ceviz veya yeşil fıstık ,
- tarçın
- Arzuya göre hindistan cevizi ve susam ekleyebilirsiniz.
- pudra şekeri
Hamur malzemelerini kabımıza alarak yumuşak bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle inceltebildiğimiz kadar incelterek ortasına harcımızdan bir tatlı kaşığı koyalım ve yarım ay şeklinde kapatalım.Kerebiç kalıbınız varsa kullanabilirsiniz bu aşamada (Dilerseniz içli köfte oyar gibi oyarak içerisine harç ekleyebilirsiniz hamurun) Yağlanmış tepsimize dizelim Önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkarınca üzerine bol pudra şekeri serperek servis yapalım. kolay gelsin, sevgiler
canim canim cekti kahvenin yanina
YanıtlaSil:-))
ellerine saglik
Bu çok güzel ve faydalı etkinliğe bende bir tarifle katılmak istedim.
YanıtlaSilTarifi sayfamda yayınladım, sayfamda kopyalama yasağı var, yazıyı alamazsanız mail adresinize gönderebilirim.
Demir'inde doğum gününü kutluyorum, İnşallah bu tarifler annesinin çok işine yarar.
canım tarifimi az önce yayınladım.....blogdan mı alıyorsun tarifi...kolay gelsin :)
YanıtlaSilhttp://reyhankokulu.blogspot.com/2012/05/kalbura-basti.html
YanıtlaSiltarifimi alırsan sevinirim arkadaşım...