23 Ocak 2013 Çarşamba

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinligimizde Findikli Kurabiyeler

Cok güzel kurabiye geldi simdi cayin yanindada iyi giderdi hane :)
Arkadasima cok tsk.ediyorum ve sayfasini ziyaret icin tiklayin. Muhabbetin Zerreleri 
Herkese merhabalar yumurtasız kurabiye olur mu demeyin çokda güzel oluyor. pasasofram.blogspot.com' daki yumurtasız ve sütsüz etkinliğine davet alınca düşündüm ve bu kurabiyeyi denedim bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmiyordum ama herkese tavsiye edebilirim.
Malzemeler
1 portakal rendesi (Portakal kabuğunun sadece sarı kısmı ince rendelenecek)
1 pk margarin (eritilmiş)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı fındık içi
1 büyük boy çay bardağı sıvıyağ
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 pk kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un

Yapılışı
* Unu, pudra şekerini, mısır nişastasını kabartma tozunu geniş bir kabta harmanlayalım.
* Fındığı ve portakal rendesinide karıştıralım.
* En son eritip soğuyan margarini üzerinde gezdirerek yoğrmaya devam edelim.
* Sıvıyağ ile kıvamı ayarlayabiliriz. İyice yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine dizelim. Tepsiyi ister yağlayın ister yağlı kağıt serin farketmez.
* 15-20 dk kadar fırında pişirebiliriz..
* Ağızda çok çabuk dağılan ve çok lezzetli bir kurabiye oluyor..Afiyet Şifa Olsun..

Bu tarifi     http://pasasofram.blogspot.com yumurtasız ve sütsüz etkinliğine gönderiyorum. Kolay gelsin sevgiler

4 yorum:

  1. Hayırlı kandiller canım. Madem etkinlik uzadı buda benden..
    http://haticemutfakta.blogspot.com/2013/01/portakal-pelteli-irmikli-muhallebi.html

    YanıtlaSil
  2. malzeme (2 tepsilik). Köfteli toplar(sütsüz ve yumurtasiz)
    hamuru icin
    4 su bardagi un
    20 g yas maya
    2 su bardagi ilik su
    1 tatli kasigi tuz
    1 yemek kasigi seker
    1 kücük kahve fincani siviyag
    ic malzeme:
    500 g kiyma
    1 sogan
    Tuz, karabiber, pulbiber
    1 yemek kasigi kiyilmis maydonoz
    3 yemek kasigi siviyag
    üzerine sürmek icin (sart degil)
    1 adet yumurta sarisi
    1 er yemek kasigi susam, cörek otu
    yapilisi:
    Karistirma kabinda su, maya, tuz, seker ve yagi karistirin. Unu azar azar ekleyip yumusak bir hamur edin. Üzerini bir bezle örtüp 1 saate yakin mayalanmaya birakin.
    Firininizi 200 derecede isitin. Firin tepsinize yagli kagit serin.
    Kiymaya rendelenmis sogan, siviyag, maydonoz ve baharatlari ilave edip yogurun, minik köfteler koparip yuvarlayin.
    Hamurdan kücük parcalar koparip iclerine birer köfte yerlestirip kapayin, yuvarlayin ve birlesme yeri tepsinin üzerine gelecek sekilde aralikli olarak tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam ve cörek otu serpip önceden isitilmis firinda üzerleri kizarana dek pisirin.-Zeynepcigim bu tarifi cok begendigim "Hafif Mutfak"blogundan arastirip buldum.InsALLAH o kücük yavrumuza sifa olur.Kendine ve yavrularina iyi bak.RABBIME emanet ol.Selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel gorunuyorlar, cok dusunceli ve guzel bir etkinlik tebrik ederim, takipteyim etkinligi sevgilerle..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir etkinlik tarifleri yazmaya yetişemiyorum:))
    Herkesin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo