22 Ocak 2013 Salı

Yumurtasiz ve Sütsüz etkinliginde BAL KABAĞI TURTASI

  Herkese güzel bir gün dileyerek baslamak istiyorum ,
Tariflerimiz geldikce seviniyorum ama nerdeyse her tarifde yine bir sorun oluyor süt ve yumurta yok ama  yogurt var tereyagi oluyor, bu tariftede tere yagi vardi ama bence margrinlede degistirilebilinir diyerek öylede yaptim tarifi yollayan arkadasima cok tsk.ediyorum ve bloguna ugramak icin bit tik yapmanizi istiyorum TatlidanTuzluya

  -250g margarin
  -1 su bardağı sıvı yağ,
  -1,5 paket kabartma tozu,
  -5-6 çorba kaşığı şeker,
  -2 kaşık sirke,
  -1 fiske tuz,
  -Aldığı kadar un.
İç dolgusu için :
  -400 gr kadar kabak tatlısı,(kabak tatlısının hazırlanışına buradan bakabilirsiniz)
  -1 avuç dolusu fındık ya da ceviz,
  -1 tatlı kaşığı tarçın,
  -1 limon kabuğu rendesi.

  • yağı eritip soğutalım. Karıştırma kabımıza alıp unu yavaş yavaş ekleyerek unla tereyağı bulgur bulgur olana dek karıştıralım. Sıvı yağı, şekeri ekleyip yoğuralım. Kabartma tozuna sirkeyi katıp karıştıralım, hamura iyice yedirelim.
  • Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığındaki hamuru tart kalıbına alalım. Bir yumruk kadar hamurdan bir parça üzerini süslemek için ayıralım. Hamuru kalıbın içinde parmak uçlarıyla bastırarak, her yanını eşit şekilde yerleştirelim.
  • Diğer yanda kabak tatlısını çatalla ezelim, içine iri dövülmüş fındığı, toz tarçını ve ince rendelenmiş limon kabuğunu katalım.Kalıptaki  hamurun üzerine eşit şekilde yayalım.Limon çok hoş oluyor, ihmal etmeyin :)
  • Ayırdığımız hamuru buzlukta dondurup kabağın üzerine rendeleye biliriz ya da şeritler yapıp kafes şeklinde döşeye biliriz. Ben bu kez şeritleri helezon şeklinde yerleştirmeyi tercih ettim..
  • Fırında kabarıp kızarana dek pişirelim. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpelim. Eğer çok tatlı olmasın derseniz pudra şekerini serpmeye bilirsiniz. 
  • Dilimleyip servis edelim..Hamuru oldukça gevrek lezzetli bir turta oldu..
  • Afiyet olsun..

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo