4 Ocak 2013 Cuma

Muzlu cevizli kek

Merhaba arkadaslar aslinda hic birsey yazmak istemiyorum boguma ugrayip tariflerimi alip yapip ve bana iki satir yorumu cok gören tüm okuyucularima kirginim, öyle böyle deyil gercekten cok kirginim.
Bügün bolugumu kapatmayi ve sadece kendime tarif icin kullanmayi bile düsündüm ama aralarda cok sevdigim insanlarda bologumdan mahrum kalacak diye yine biraktim nekadar daha böyle devam eder bilmiyorum sorun bendemi yoksa tariflerimdemi anlamiyorum.
 Facebookda da aynisi ne yazilarima sorularima cevap geliyor nede tariflerime yorum :(

 Germknödel bu tarifime tam 1298 kisi bakmis ve sadece 12 tane yorum yazan olmus ya nedemek istedigimi anlatabiliyormuyum bilmiyorum,
Tamam biliyorum burda cok arkadaslarim türkiyede okumus ve türkceleri cok güzel döktürüyorlar bende cok severek okuyorum yazdiklarini ama ben türkceyi surda 5-6 yildir dogru düzgün yaziyorum inaninki msn nede arkadaslarla yaza yaza ögrendim.
Herneyse zorla güzellik olmaz biliyorumda nedenini cok merak ediyorum.
Kusura bakmayin basinizida sisirdim ama napim icime attikca daha cok üzülüyorum.



 Cocuklar muz isteyince yine cok abartarak fazla muz aldim , gecen seferde aynisini yapmistim ve fazla gelen muzlari recel yapmistim (Tarifi icin burdan bakabilirsiniz  Muzlu recel ) bu sefer napim diye nette arastirirken bu keki gördüm bir canim cektiki anlatamam hemencik malzemelerime baktimki hersey var ama putrasekeri cok azdi :) mutfakda careler bitmezya bende putra sekerin yerine az seker kullandim. Tarifde birseyler degistim tabiki yoksa asiri tatli olacakti, böyle cok güzel oldu karisik kek pastalari esim sevmezdi ama bunu cok sevdi icinde muz oldugunu anlamadi bile :) biliyorum artik tarife gel diyorsunuz versemmi yoksa üyelerin cogalmasinimi beklesem :)
tabiki saka bir yana ben üye pesinde deyilim ben sadece en azindan tariflerimi deneyenlerden bir iki cümle yorum istiyorum okadar.

Malzemeler:
  • 100g findikli cikolatayi 
  • 4 muz soyulmus ve dogranmis 3-4 yemek kasigi limon suyunla karistirlmis.
  • 200g oda sicakliginda tereyagi
  • 200g putrasekeri ( ben 100g normak seker kullandim)
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 tutam tuz
  • 4 yumurta
  • 200g un
  • 2p. kabartmatozu
  • 120g incetilmis ceviz
Üzeri icin:
  • 150g putrasekeri
  • limon suyu
  • istege göre cikolata , ceviz, findik
Yapilisi: tereyagini, sekeri, bir tutam tuzu, limon rendesini krema haline gelene kadar cirpin.Yumurtalar icine tek tek kirilacak ve her yumurtayi kirdikdan sonra 1-2 dakka cirpilacak.
un kabartma tozunu karistirin, sonra cirpmadan muz findikli cikolatalar ve cevizide ekleyip bir kasikla karistirip yaglanmis pisirme kabiniza dökün ve önceden isitilmis firinda 150-160 derecede 50 dakka pisirin. Benim kek kek kalibim olmadigi icin borcamda yaptim ama kek kalibiniz varsa mutlaka onda yapin.

Purta sekerim az olsugu icinde kekin üzerinde belli olmuyor ama putra sekeri ve bir kac limon suyuyla kekimiz pistikten sonra sos yapip üzerine sürüyoruz onun üzerinede cikolata ve cevizle süslüyoruz. Kesinle tam sogumadan kesmeyin yemeyin. Ben öyle yaptim hic begenmedim :) ama kek tam soguyunca tatinada doyamadim :))

Not: kekmizin tadi cok oldugu icin üzerine tatli agirlikli birsey eklemmeyin bence.








21 yorum:

  1. Afiyetler olsun.. hımm olsada yesemm.

    YanıtlaSil
  2. Canım aynı dertten bende müzdaribim,insanlar denediklerinin bile yorumu yazmaktan müzdaripler...Sadece bakıyorlar ve kullanıyorlar..Senin gibi bende kapatayım diyorum,her kes bakiyo ama kimse bakmıyo gibi davranıyor..Kekine bayıldım,miss gibi muz kokusu burnuma geldi...ellerine sağlık...canım..

    YanıtlaSil
  3. Olsun ana bak geldim sana yorum yazdım üzülme cnm :)
    Bu isin türkceyi güzel bilmeyle alakası yok, neyle var ben onuda bilmiyorum. Kimi sayfalar var fotoları öyle çirkin ki en az 30 35 yorumu var, yazanlar körmü anlamıyorum. Benim de yazı kabileyitim yok eh attırıyorum öyle iste. :)
    Sakın kapatma sayfanı doğru yoldasin, üzülme birbirimize yeteriz biz. Allah doğruluktan ayırmasın niceleri var doğru yaptıklarını zannedip itikatlarını bozuyorlar kisilerin. Vallahi korkarım öyle olmaktan, kek nefis görünüyor cnm ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim sende cok haklisin katiliyorum sana bizler resimlerin güzel cikmasi icin elimizden geleni yapiyoruz ama yine yok yine yok :)

      Sil
  4. kimler bu kadar üzmüş seni bakayım
    bakma sen o istatistiklere hele de diğer şeylere
    ben çekilişler yapılmasını, yazılar yazılmasına karşı biri değilim asla hatta zaman zaman kendim de yapıyorum ama sonuçta bu bir ugraş
    kendine saklama fikrini bir daha duymamayım geçenlerde başka bir arkadaştan da aynı şeyleri duydum ona da çok üzüldüm
    bak biz hepimiz burda sadece tarif paylaşmıyoruz aynı zamanda hayatımızı da paylaşıyoruz azar azar
    kendilerini görmeyip yazılarını okuduğumuz pek çok kişi var merak ediyoruz hatta onları seviyoruz bile
    sen kendi yolunda kendi çizginde devam et eğer kendini yorgun hissediyorsan biraz mola ver sonra inan devam etmek isteyeceksin en azından öyle yapmalısın
    seni takip ediyorum her zamanki gibi
    keki de es geçtim sanma yanında kahve ile muhteşem ikili olacağı kesin
    çok öpüyorum Allah'a emanet ediyorum kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim bende karsi deyilim cekilislere veyada diger yazdiklarima sadece merak ettigim illaki olmasimi gerekir yane böyle ilgi olmuyormuki.
      moralin icinde cok tsk.ederim canim

      Sil
  5. nefis ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım okuyunca düşündüm evet mantıklı bir soru o kadar kişi bakmış neden yorum yapmamış bernim düşüncem
    Yemek bloğu ve yemek arıyorlar ya ee akşama koca gelecek acelesi var hem bakıyor tarife hem yemeği yapıyor,
    yorum yazsa elleri yağlı ,
    ama birde şöyle düşün kim bilir kaç yeni evlenmiş hanım sayende güzel yemekler yapmıştır beğeni almıştır.
    Yorum yapmamış olabilir olsun ama kesin dua etmiştir...
    Sende kiminin duası kiminin yorumu diyeceksin artık:))
    sevgilerimle ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yürekli güzel arkadasim benim sen öyle diyorsan öyledir ben kötü düsündüm herhalde,
      evet haklisin kiminin yorumu kiminin duasi sagol canim

      Sil
  7. aaaa ben daha yeni yemek yapmaya başlıyorum ve sizi yeni takip ediyorum böyle güzel ve faydalı bloglar kapanırsa ben mahvolurummmm... henüz tarif denemediğimden bir fikrim olmadığı için yorum paylaşamıyorum, sizi sessizce takip ediyorum...ancak tam bir web sitesi gibi olmuş...Gerçekten böyle düşünmenize çok üzüldüm. Türkçenizle alakalı olduğunu ise hiç düşünmüyorum. Sizi tanıdığıma çok memnunum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. faydali olabiliyorsam gercekten cok mutlu olurum ama faydali oldugumuda arada bir belirtseler daha bir sevincle motive olacam.
      sagol canim benim

      Sil
  8. Kötü düşünmek değil de biraz karamsar düşündüm diyebilirsin
    olur bazen her halimiz aynı olmuyor.
    Uzun yıllar seni buralarda görmek isterim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. paşa sofram yurt dışından ne yapılır bilemem ama aileyle irtibata geçilse daha detaylı konuşulur diye düşünüyorum. sonuçta telefon numurulurı var.bence yardım etmek isteyenler daha detaylı bilgi edinir.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili arkadasim,lütfen ama lütfen blogunu kapatma.Ben ne yaparim sonra?Senin okadar tarifini denedim ki sonuc tek kelimeyle süper.Herkese senin siteni övüyorum,senden tarif aldiklari zaman ,sakin yorum yazmayi unutmayin diyorum.Gercekten ve gercekten senin siten fevkalade,daha iyisi olamaz,inan bana.Emegine büyük saygim var.
    Emine C.

    YanıtlaSil
  11. lütfen ama lütfen kapatmayim sizin blogunuza girip tariflerinize bakmak cok güzel bizi bundan marum etmeyin

    YanıtlaSil
  12. Ben iki yıl boyunca kendim çaldım kendim oynadım tabiri caizse :)
    Oluyor böyle şeyler. Herkes yorum bırakmayı düşünemiyor sanırım. Oysa bilseler fikirleri ne kadar önemli bizler için. Bir yerden sonra insan sıkılıyor ve boş yere uğraşıyormuş gibi hissediyor ama birkaç kişinin bile baktığını, önemsediğini görmek çok güzel birşey. Bizlere ulaşan çok insan var ses etmeseler de :)
    Yeni gördüm ama çok güzel bir blogun var. Böyle devam etmen dileğiyle. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklisiniz anladigim kadari ile aktiv olmak cok önemli ama benimde 4 cocugum oldugu icin anca bukadar oluyor. Yorumunuz ve ziyaretiniz icin tsk.ler

      Sil
  13. Aman canım pireye kızıp yorgan yakmayın ben daha yeni keşfettim sizden çok yararlanaçağım. Tarif yazdım yakın zamanda yapmak için,blogunuz güzel devam edin sevgiler

    YanıtlaSil
  14. masaAllah dört cocukla bunca marifet ne diyem Allah yardimcin olsun amin ben senin aslinda uzun zamandan beri takipcinim eski sayfandan beridir...ve tariflerinden yaptiklarim cok oldu ...türkiyedeki ölcülerle burdakiler biraz farkli oldugu icin ben almanyadaki türk hanimlarin sitelerini tercih ediyorum cünkü ölcüler degisiyor özellikle pasta tariflerinde yanilma oluyor cok fazla ...bence sen insanlarin hallerini takilma herkes bir dönem geciriyor insanlarin ic dünyalari son zamanlarda degisime ugruyor ilgi alanlari baska yönlere kayabiliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan isteyince hicbirsey engel olmuyor :) ama tabiki her istediginide iyi sonuc alamiya biliyorsun.Aslinda haklisiniz ama gönül isterki herkes yararlansin iste.
      takip edip begendiginiz icinde tsk.ler gönül hanim

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo