Bugün size sadece tarfimi paylasacagim fazla konusmadan.......
Malzemeler :
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı süt (ılık)
* 1 çay bardağı su (ılık)
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yaş maya
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar un
İç malzemesi :
* Bir küçük kase haşhaş ezmesi
* Bir çay bardağı dövülmüş ceviz
* 3 yemek kaşığı şeker
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
Mayayı
ılık su ile erit. Hamur kabınıza malzemeleri sırası ile koyarak
yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üstünü örtüp mayalanmasını
bekleyin.
Mayası geldiğinde ise, hamuru iki parçaya ayırıp, beze yapın. Bezeleri merdane ile açın.
Daha
önceden hazırladığınız iç malzemesini, açtığınız yufkalara sürün ve
rulo yapın. Rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin. Yağlanmış bir
fırın tepsinine hafif aralıklı olarak dizin.
Yarım saat kadar tepside mayalandırın. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
konuşsaydım okurdum be arkadaşım
YanıtlaSilben en çok bu yorumlar kısmını seviyorum
haşhaşlı çörek en sevdiğim çörektir tek geçerim
hele de seninkinin üstü biraz kıtır görünüyor ya gel ye beni diyor
kal sağlıcakla...
cok tsk.ederim arkadasim ama bazen susmak belkide en iyisi, tarifime gelince aynen yazdigin gibi üzeri biraz kitir ici ise yumuscik oldu
Silbayılırım buna
YanıtlaSilbabannem çok yapardı ne zaman görsem aklıma gelir
ellerine sağlık canım
Canım ellerine sağlık,bayıldım tarife..H
YanıtlaSilç denemedim ama çok severim..şimdi senin tarifinle deneyeceğim..sevgiler..
Canim ellerine emklerine saglik afiyetler olsun .
YanıtlaSilMüthis görünüyorlar ellerine saglik ;)
YanıtlaSilBenimde yaptığım tariflerden çok severim aynı zamanda çok güzel olmuşlar.elin dert görmesin
YanıtlaSil