13 Ocak 2013 Pazar

Kilo vermek isteyenlere güzel bir haberim var

Kilo vermek cok insanin sorunu ve cokda zorluk cektigi bir dönemdir.
Bazen yardimina kosan bir kac öneri aliriz ama bunlari uygulamakda herseyne zor olur tipki lahana corbasiyla yapilan diyet gibi.
Aslinda saglikli beslenmeyle hersey yoluna girer kiloda verilir kiloda alinmaz ama türk mutfagi ve türk geleneklerine uyan kadinlar icin hele helede anneler icin bu cok zor bir durumdur,.
Öyleya evdekiler herzaman yedikleri yemeklerden ister, misafire özel hazirlik olur, misafligi gidince baska güzel bir hazirlik olur yok demek imakansiz gibi birsey olur,
 ya anneler cocuklarin yemedikleri dökülmesin diye yedikleri :)

cok zamandan beri kilolarimla savastigim ama herseferindede bir sebeb olupda biraktigim olmus sonrada geri o kilolari geri almisimdir, nelermi yaptim ?
1. hic yemedim suyla bir ögünle beslendim ( sagliksiz birseydir)12-15 kilo verdim geri aldim
2. bir cesit mamalar cikti iki ögün mama 1 ögün yemek yiyeceksin bu diyeti o dönemde yapmiyan yoktu tabiki bende yaptim. ( cok sagliksiz bir diyet )10 kilo verdim geri aldim.
3. haplar kullandim ( cok cok daha sagliksiz ) annem cok kizdigi icin az zaman kullandim kiloda veremedim:)
4. Lahana diyeti yaptim ve 2 ayda 16 kilo verdim belki cok saglikli bir diyet deyildi ama ben cok memnundum sadece sorun o corbayi icmek hergün birazdaha zorluyor ve sonunda icemez olmustum.

5.weight watchers  diye bir gurup buldum puanlarla zayiflama cok saglikli ve iyiydi kilo verdim ama cok pahali ,aylik para ödendiginden pahali gelmeye basladigi icin biraktim, kendimde yaparim nasilsa ögrendim dedim ama olmadi guruptan ayrilinca cok sabirli olamayip yine verilen kilolar geri geldi.
aslinda hic yilmadim hep kilo verebilmek icin caba gösterdim cünkü kendimi bu sekilde iyi hissetmiyordum. Tabiki 4 cocugum var bunuda göz ardi etmemek gerekir her hamilelikte alinan ve verilen kilolar bunlar.
Nemi anladim anladimki bazen insanin büyük bir destege ihtiyyaci oldugunu yapmak istedigi sey egerki nefsini zorluyor ve uzun zamana ihtiyac varsa mutlaka motivasyona ihtiyaci vardir , iste benim sorunumda buydu hic kimse bana motivayson icin birsey yapmiyordu,
Arkadaslarla diyetlere baslardik hepsini ben ikna ederdim yeterki yanimda birisi olsun ama herzaman ben onlara destek olurdum birde bakardimki ben yerimde sayarken onlar istedikleri kilolara inmis bile.
facebook da gurup kurdum 15-20 kisilikti bir yil oldu aramizda kilo verenlerde oldu ama yine benim istedigim olmadi, cünkü gurubu kurdukdan 1 ay sonra 4 cocugumun olacagini ögrendim, bu arada gurub devam ettim bende onlara destek oldum.
Bu yaziyi paylasmak istememin asil sebebide bu artik bende bu sorunu yasayan arkadaslarimla bir olup kilo vermek istiyorum, öyle 3-5 kilosu olan varsa sakin gelmesin cünkü onlara ben gülüp geciyorum artik ama 10 kilo üstündeyse iste ozaman citti anlamda kilo vermek icin birseyler yapilmasi gerekiyor.
ben yarin cok büyük bir istek ve arzuyla basliyorum tekrar ve sizdende aradada olsa pasa-kizi napiyorsun nasil gidiyor veya su kilo vermeye iyi geliyor gibi öneriler duymak istiyorum.
Tipki benim simdi verecegim  öneriler  gibi bugün beyaz lahanayi pisirmedim meyve sikacaginda suyunu cikardim ve onu ictim , inaninki okadar bitkin ve halsizdimki onu icince kendimi cok dinc ve daha hirsli hissettim, lahananin kilo kaybindaki özelliklerini sizlere saymama ger olmadigini düsünüyorum.
Birde size kefiri önerecegim kefirde  metabolizma hizlaniriyor ve gercekten tok tutuyor diyet yaparken veyada saglikli beslenerek kilo vermekte size bu ikisinin cok büyük katkisi olacagina inaniyorum. Yasadim gördüm cünkü :)
Cok uzun bir yazi  oldu biliyorum ama bunlari bugün burda paylasmasaydim belkide yarin baslicagim diyete basliyamam belkide yine yarida birakirdim. artik birakamam herkese sorunumu anlattim:)
sizlerde destek ariyorsaniz gelin beraber gidelim.facebookda gurubu kurdugumda yazilarimiz kaybolmasin diye burdada bir blog acip oraya herlestirmistim paylasimlari.
 Katilmak isteyen arkadaslarimin takip etmelerini öneriyorum. Biz-zayifliyoruz
Yazimi sonunakadar sabirla okudugunuz icinde cok tsk.ederim.

Not: Kilo vermek istemeyen arkadaslar sizleri ihmal etmicem ben dikkat etsemde yine evde mutlaka yeni tarifler olacaktir merak etmeyin ;)




33 yorum:

  1. canim yavrum Allah kolaylik versin .zor is vesselam
    lahana cok sifali lakin guatira cok etkisi olan bir sebzedir
    guatir az calisan kisilerde sorun yaratabilir
    su kaybina dikkat etmelisin .
    muhabbetle ablam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok zor ama ins. busefer basaracam ablam, lahananin guatira etkisi oldugunu bilmiyordum böyle bir sorunum olmadigi icinde arastirmadim bilgin icin cok tsk.ederim, sendende Allah razi olsun dualariniza ihtiyacimiz var

      Sil
  2. paşa kızı arkadaşım..uzun zamandır kılo sorunu olan bırıyım siz gibi..tevafuken gördüm yazınızı ilk defa gırıyorum blogunuza..3 ayda 20 kg verdım dukan dıyeti ile hayatımda bu kadar sağlıklı ve kolay bır dıyet görmedım..eğer isterseniz nacızane dukan dıyetı yapmanızı önerırım..face dede kadınlar kulubunde de grupları var..Ben kk da aktıf olarak yazıyorum..nichim ZEMMUFF..daha vermem gereken 20 kg var..inşAllah sizde ister dukanla ister başka bır yolla kılolarınızdan kurtulursunuz..bakii selamlarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zemmuf arkadasim zaten denemedigim bir bu dukan diyeti kaldi :)) onuda bir ögrenim bakariz neden olmasin :) önerileriniz ve ilginiz icin cok tsk.ler. linde verirseniz sevinirim.

      Sil
  3. umarım istediğin sağlıklı kilona ulaşırsın,kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  4. http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/384581-dukan-diyeti-deneyimlerimiz-8236.html
    paşa kızı arkadaşım bu kadınlar kulubundekı bızım grubun lınki..lütfen sizde dukan diyetı kıtabını alıp okuyun..çok eğlencelı kolay bır dıyet ben her konuda sıze yardıma hazırım..çunku daha yolun yarısındayım ve aynı sorunlarla başetmeye çalışıyorum..bakii selamlarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabini alip okumadan yapabilecegim sey yokmu kitaplarim dolu okumam gereken bunuda eklersem hic birini bitiremicem :(

      Sil
  5. şu kızımı bir dünyaya getireyim sütüm kesilmeyecek şekilde ben de bir diyet bakınacağım mutlaka az kaldı :)) sana da bol sabır diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim hayirlisiyla bebegini hele bir eline al sen gerisi gelir ins.

      Sil
  6. Merhaba yazını çok beğendim. Bende başı kilo ile dertte olanlardan biriydim. Biriydim diyorum hepsinden kurtuldummu "hayır" ama bu sefer kesin kararlıyım dedim.7 yolda yaklaşık 30 kg aldım . Yavaş yavaş ve istikrarlı olarak . Az yiyorum ama ben neden kilo alıyorum oldum .
    Sebep 1 : 30 yaşıma bastım artık metabolizma yavaşlıyor...
    Sebep 2 : Strese bağlı olarak yemedim dediğimiz halde yiyoruz :(
    Sebep 3 : Sanırım artık biraz boşveriyor. Alan aldı napim diyoruz...
    Geçen yıl diyetisyene gittim ve onun yardımı ile yaklaşık 10 kilo verdim. Sonra düzenli gidemediğim için ve açıkcası şu 6 öğün yemek yemek yokmu öldürüyor beni, ben sevmiyorum 6 öğün yemeyi bazen 3 öğün bile zor geliyor dedim ve başladım araştırmaya. Dukan diyeti dikatimi çekti ama onun evreleri yok 1. evre .... 2. evre.... falan filan zor geldi. Sonra Canan Karatay dikkatimi çekti . Söylediklerinin çoğu çok kafama yattı. Bu öğün meselesini aile hekimime danıştım. "aradaki fark nedir dedim" ."Evet 6 öğün metabolizmayı çok hızlandırır ama düzenli yenilen 3 öğünde onun kadar olmasa hızlandırır "dedi. Kafama daha da çok yattı. Karatay diyetini tam olarak uygulamıyorum tabiki. Ama temel hatları baz aldım. Ekmek artık tamamen hayatımdan çıktı. Şeker kilo vermeye başlayana kadar ağzıma dahi sürmedim. 3 ay savaştım 3 ay sonra direnci kırabildim. sonra yavaş yavaş kilo vermeye başladım. Ekmek yemiyorum ama pazar günü kahvaltılarda gözleme vb. gibi şeyler yapıyorum.15 günde yada haftada 1 tatlı yapıyorum ama sütlü tatlı oluyor. Eşim supangleyi çok sever ve çok hafif bir tarif buldum onu yapıyorum. Üstelik çok hareket de etmiyorum. ama duruma göre haftada 200-300 bazen 1000 gr veriyorum. Ben zaten diyet yapmıyorum sağlıklı besleniyorum.Arada kaçırmıyorummu kaçırıyorum o zaman 2- 3 gün sebzeye daha çok ağırlık veriyorum ve daha hafif besleniyorum. Önemli olan akşam kendinize bir zaman belirleyin 6-7-8 gibi ve o saatten sonra hiç bir şey yemeyin meyve bile. Bu bile çok fark ettirecek . Ben sebzeleri buharda haşlayıp üzerine yoğurt bayılırım. Özellikle karnıbahar ve brokoli .Ne kadar tok tuttuğuna inanamıyacaksınız. sebzeden vitamin alıyorum yoğurttanda protein. sabırla ve büyük bir mutlulukla eylülden beri toplamda 8 kg verdim .Az diyenleriniz olabilir .Desinler ben yavaş ve emin adımlar atıyorum ve bunun her anından keyif alıyorum. Darısı başınıza....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz icin cok tsk.ler gercekten bana motive oldu, karatayin kitabini okumaktayim su sira bende cok iyi buldum yazilarini ve asla az verdin demiyorum, sadece sorun ben yavas verince cok cabuk pes ediyorum söyle bir 6-8 kilo versem ozaman yavasda gitse daha sabirli olurum düsünüyorum,, yine arada ziyaretime gelip neler yaptiginizi nasil gittigini anlatirsaniz gercekten cok sevinirim.

      Sil
  7. www.dukan-ing.com diye bir site var orda dukan yapıp zayıflayan arkadaşların resım ve yorumlarını kuyabılırsınız..

    YanıtlaSil
  8. dukan kıtabı okunmadan anlaşılabılecek bır dıyet degıl ınanın..ilk şartı kıtabı en az bır defa okumak anlamak ve tatbık etmek..inşAllah sızde faydalanırsınız..gerı kalan sorular ve cevaplar ve motıvasyon eksikliğini verdıgım lınklerle atlatabılecegınızı düşünuyorym :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anladim ozaman elimdeki kitaplari bitirinceye kadar nettende bakarim ve kitabinida okuyunca karar veririm :)
      tsk.ler

      Sil
  9. pasasofram gayretin çabandan inşallah sonuç alırsın niyet başarmanın yarısıdır derler sende gayretin sabrınla istediğin kiloya kavuşursun sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Kolayliklar basarilar ve azminin artmasini diliyorum canim..

    YanıtlaSil
  11. Canım inan bana 2 kilo bile verdiğimde herkes ama herkes "ooo kilomu verdin sen "dediler. Bu da yeteri bir motivasyon oldu. üstelik sende çoluk çocuk da var. Hareket etmek senin için sorun değil. ben sadece yemekten kısarak bu kadar kilo verdim. Birde düzenli yürüsem yada spor yapsam yada evde çocuklarla uğraşmış olsam daha çok verirdim. Sadece şunu söylemek istiyorum. Verdiğin kiloları sadece tartıdan anlamayacaksın . hemen kıyafetlerindende anlayacaksın. Çünkü yağlardan gidiyor ve kilo vermeye başlar başlamaz gidiyor...Ve elimden geldiği kadar seni desteklemeye hazırım. Kendi gelişmelerimden de haberdar ederim seni. Facebook dan veya burdan haberleşiriz inşallah canım. Bu arada herşeyin hayırlısı inşallah. Ben her işime başlarken böyle diyorum ve bu olayada böyle başladım. Allah yardımcın olsun ve şunu asla unutma. "Sen nefsini yenebilecek kadar güçlüsün, nefsin seni yenmeyecek" İNŞALLAH :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki haklisin ama 2-3 kilo bende farkedilmiyor bile en az 10 kilo gitmesi gerekiyorki beni fark etsinler. Okadar bekleyemem canim.tabiki kiyafaetlerden anlasiliyor neler olduguda ama tartida konusmasa sevinemiyor yinede insan :)
      hersey icin cok tsk.ederim yine beklerim.

      Sil
  12. Bu yolun aynı yolcusu olarak,başarılar dilerim PaşaSofram...
    Gülaycan kardeşim,çok güzel ifade etmişsiniz ALLAH razı olsun..

    YanıtlaSil
  13. ay bu kilo işi çok zor ya iki kilo veriyorum bakıyorum geri gelmiş benden hiç ayrılmak istemiyorlar valla :))

    YanıtlaSil
  14. Biraz azimle basarirsiniz eminim
    Size kolayliklar dilerim,cok yakinda istedigim kiloya geldim yazinizida okumayada gelecegim sizi simdiden kutluyorum

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Zeynepcigim.RABBIM sana kolayliklar versin.Sen cok azimli birisin,bundada basarili olursun insALLAH.Istedigin kilona ulasirsin tez zamanda insALLAH.Dua eder,dua beklerim.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Zeynep arkadasim,
    Ben bugün Mevsimlerden Roma blogundaki saglikli beslenme programina basladim. Blog ismini orda görünce

    Sevindim. Dukan dietini Ben Gecen sene Bu zamanlar 3 ay boyunca yapin, 9 Kilo vermistim. Ama 3. Bölüme
    devam edemedim. Dikkat etmedigim icin epey bir Kilo aldim. Dukan hicte eglenceli bir diet degil bilakis uygulamasi

    Zor bir diet heleki 4 cocuklu bir Hanim icin bence dahada zor.Ben tekrar baslamaya Cesaret edemedim acikcasi.Mehtab

    Hanimin listelerine devam edip,yavas ama kalici Kilo verip,saglikli beslenmeyi hayat ilkesi haline getirmeyi istiyorum.

    Ben dukan kitabinida okudum, internetteki yerli yalanci siteleride takip ettim. Uzun bir zaman ekmek yok, meyva yok,

    Baklliyat yok, vs,vs... Benim icin zor olmustu... Dukan sayesinde yulafla tanistim . Bunuda söyleyeyim.

    Hamburgtan sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba arkadasim adinizi yazmadiginiz icin hitap edemedim, ama dukan diyeti herhalde en son basliyacgim bir diyet olacak cok olumsuzluklar duydum cünkü bende mehtap hanimla basladim ama onun paylastiklarini zaten ben ezbere biliyorum banada gereken sadece destek onuda insallah hepberaber yapacagiz sizede bol sans dilerim

      Sil
  17. Evet,simdi farkettim. Ben Hamburgtan Sule. Bugün 2. Gun. Kendimi iyi hissediyorum destege herkesin ihtiyaci var.

    Ben hergün Mevsimlerden Roma sayfasindaki yorumlari okuyorum. Yanliz olmadigini hissetmek güzel ve insan sanki

    daha bir Motive oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam simdi oldu :) Sule hanim evet cok güzel gidiyor umarim böyle devam ederiz hadi bakalim.bana devam yazmak isterseniz diger saymanda devam yazabiliriz burda diyet üzerine fazla eklenti olmuyor beklerim sizi.
      http://biz-zayifliyoruz.blogspot.de/

      Sil
  18. inan her diyet herkese iy gelmiyor. ben hemşireyim ve bu güne kadar öğrendiğim en doğru bilgi kan grubuna görte beslenme şekli ile otomatik kilo veriliyor ve zor gelmeden . ben meyve ve tahıl grubunu kuru yemişi çok severim , bir başkası et grunu bir başkası tatlıyı ... hepimizin boyu ten rengi farklıysa beslenmesi de farlıdır. süt kimisinde kabızlık yapar, kimisinde ishal kimisinin midesine iyi gelir kimisine dokunur. kendimize en doğru beslenme şekliyle otomatik olarak kilo veririz. mehmet ali bulutun can bpğazdan çıkar isimli ciddi araştırmalarla hazırlanmış kişilerin kan grubuna göre hazırlanmış bir kitabı var, ben onu tavsiye ederim. benim sağlık sorunlarım vardı o kitap ile ilaç kullanmadan daha sağlıklı oldum. ve benimde verilmesi gereken en az 9 kilom var. ordakileri uygulamaya başlayınca zor gelmeden kilo veriyorum. sadece motivasyonum çabuk kırılıyor , bende stres düzeyim artınca çok yiyenlerdenim mesleğim gereği stresi yüksek bir ortamda yaşıyorum. ve arkadaş grububu değiştirmek de gerekiyor. gönül arkadaşı bulduğunuzda yenilen herşey size dokunmadan şifa vererek sistemi çalıştırıyor, lakin gafletle yenmiş herşey kilo olarak kalıyor su dahil.
    ağzınıza ne alırsanız alın ağzınıza atmadan şu duayı yapın, Allah'ım senin rızan için yiyorum ihlaslı ibadet etmek ve sağlıklı kalmak için, vücuduma maneviyatıma zarar verecek herşeyden beni koru. şuan aç kullarını da sen rahmetinle doyur. inanın ben böyle 5 kilo verdim 2 ay içinde.
    havva

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva hanim tabiki sükür ederek vede nefis deyilde geregince yiyerek devam etsek bu kilolar zaten alinmaz ama öyle yapmadigimiz icin basimiza bunlar geliyor oysa tüm hastaliklarin basi cok yemektir. Her kan gurubuna göre diyet yapildiginida duydum ben hic biryere uymadan yapiyorum suan neyi canim c cekiyorsada cok az yiyiyorum ama yaninda yardimci zayiflaticilarda deniyorum, mesela bu lahana suyu lahana kürü veya detox caylari yada anlattigim gibi kefir, diger sayfamda hepsini yavas yavas paylasiyorum isterseniz ordan takibe devam edin.
      Cünkü söylediginiz gibi benimde Motivasyona ihtiyacim var birbirimize destek olursak belkide devam ederiz Saygilarimla. Diger sayfam http://biz-zayifliyoruz.blogspot.de/

      Sil
  19. bloğunuzu takip ediyorum, üye de oldum. saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumlarinizi diger sayfamada birakabilirsiniz hic sorun deyil :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo