Merhama arkadaslar Güzel bir tatli yaptim ramazanda yaklastigi icin sizede iyi bir fikir olur düsündügüm icin hemencik paylasim yapim dedim, ama tabakdaki son halini cekemedim aklima geldiginde tatlilar coktan bitmistiler cünkü :)
Tatlilar cok güzel oldu ama bana sorarsaniz bu ramazanda sütlü veya daha hafif tatlilar iyi gider.
Malzemeler:
Hamuru icin:- 1/2 paket odasicakliginda teregayi veya margarin
- 2 Yumurta
- 1 cay bardagi seker
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilyasekeri
- 2 corba kasigi irmik
- alabildigi kadari un
ici icin:
- 1 subardagi ceviz veya findik ici
mantolamak icin:
- irmik
Serbeti icin:
- 3,5 su bardagi seker
- 4 subardagi su
- 1/2 limon suyu
Yapilis:
- ilk önce serbet icin suyu ve sekeri ilave edip 15 dakka kaynatin ve limon suyunuda ekleyip bir tasim kaynatip serbeti sogumaya birakin.
- Hamur icin olan tüm malzemeleri karistirip ele yapismiyacak bir hamur elde edin.
- Hamuru ne kalinlikda yapacaksaniz bezelerini öyle alin bende 22 beze cikti.
- Firindan cikarinca 5-6 dakka beklettikten sonra serbetini verin ve soguyuncada afiyetle yiyin:)
hayirli gecelermi desem sabahlarmi pasam :)tatliyi görünce kosa kosa geldim :)
YanıtlaSilellerin dert görmeye sifa olsun sana
senden de bebegimize
sarildim ablasi
Canım ellerine sağlık biz balparmak
YanıtlaSiltatlısı deriz harika olur sevgiler.
Nefiss ellerine sağlık..
YanıtlaSilbende bu tatalıyı yapıyorum ama içine irmik koymuyorum bide böyle deniycem :)
YanıtlaSilçok güzel bi tatlı ellerine sağlık...bende bu tatlıyı yapıyorum ama içine irmik koymuyorum bide böyle deniycem...
YanıtlaSil