6 Mayıs 2012 Pazar

Şambaba

Son tarifimide ekliyorum sizlerle cok güzel 1 ay gecirdim tarifleriniz yorumlarinizla beni hic yanliz birakmadiginiz icin cok tsk.ediyorum. Elimden geldigince iyi bir ev sahibi olmaya calistim umarim kimsenin gönlünü kirmamisimdir, görmedigim tarifler olduysa lütfen kusurumada bakmayin.
Artik benden sonra etkinligi devam ettirecek arkadasima basarilar diliyorum.
Blogu ziyaret icin tiklayin birdilimdus



Arkadasim iki tarifiyle bizlere katildi kendisine cok tsk.ediyorum. Ellerine saglik iki tarifinde birbirinden güzel.
Blogu ziyaret icin tiklayin kervansofrasi


Malzemeler;

3 yumurta

4 fincan şeker

3 fincan yoğurt

Yarım fincan sıvıyağı

1 fincan irmik

6 fincan un

1,5 çay kaşığı karbonat

yarım limon

Şurup için;

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

limon

Hazırlanışı;

yukarıdaki malzemeler kekte izlediğimiz sıra ile birbirine karıştırılır. kek hamuru kıvamına gelene dek mikser ile çırparız. Ardından silikon kalıpların yarısına kadar hamur dökülür (çünkü pişince fazlasıyla kabarıyor) 180 derecede önceden ısıtılmış fırına pişmeye koyulur. O pişerken bir kapta şerbetin malzemeleri birbirine karıştırılır. (ŞERBET SOĞUK HAZIRLANIYOR KAYNAMIYOR) Fırından çıkan tatlılar soğumadan soğuk olarak hazırlanan şerbetin içerisine atılır iyice çektikten sonra çıkartılır. Ardından tepsiye dizilip kremşanti ve ceviz ile süslemeler yapılır. Afiyet olsunlaugh

6 yorum:

  1. Canımın içi harika etkinlikti ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. canım çok güzel ev sahipliği yaptın bize biz teşekkür ederiz.tariflerimizi yayınladığın için sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.enfes olmuş...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  5. Canım tarif bıraktım sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık, en sevdiğim tatlılardan biridir. hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo