6 Mayıs 2012 Pazar

Sarmalı Güzel

hayirli aksamlar size arkadasim güzel tarifleriyle geldi etkinligimize kendisine cok tsk.ediyorum.
Blogu ziyaret icin tiklayin kervansofrasi






malzemeler;

5 su bardağı un

125 gr yumuşamış margarin

2 yumurta

yarım pk maya

1 çay bardağı sıvıyağı

1 çay bardağı irmik

1 pk kabartma tozu

1 su bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı su

limon rendesi

İç malzemesi;

1 su bardağı çekilmiş fındık

2 çorba kaşığı pudra şekeri

1 yumurta beyazı

Kaymağı için;

1 çay bardağı süt

1 çorba kaşığı irmik

fındık

Şerbeti;

4 bardak şeker

4 bardak su ve yarım limon

Yapılışı;

Bu tatlıyı ben bayramda ikram etmek için yapmıştım bloğumda biraz geç paylaştım kızımın sınavlarından dolayı pek zamanım olmuyor. Uyguladığınızda çok beğeneceğinize emin olduğum bir tatlıdır.

ilk önce hamur malzemelerinin hepsini kulak memesi yumuşaklığında yoğuracağız iç malzemesini de kaşık yardımıyla tahin kıvamında karıştıracağız eğer katı olursa 1-2 yk sütle istenilen kıvama getirebilirsiniz.

Bu arada şerbetide kaynamaya koyacağız(soğuk olması gerekiyor) Hamurumuzu 0.5 cm kalınlığında açacğız ve hazırlamış olduğumuz iç malzemesini ince bir şekilde üzerine süreceğiz ve rulo şeklinde saracığz ardından kesilirken şeklinin bozulmamaıs için bir süre buzluğa koyacağız(1-2 saat yeterli) sert bir kıvam almış olan tatlı hamurumuzu 1 parmak kalınğında keseceğiz tepsilere dizeceğiz ve kaymağını yapmak için malzemeler krema kıvamında pişecek krema pompası yardımıyla üzerlerine sıkılacak ve son olarakta fındıkları koyup 180-200 derecede pişmek üzere fırına vereceğiz çıktından hemen sonrada soğuk şerbetle buluşturacağız. Afiyet olsun.... heart

1 yorum:

  1. çok güzel bir arşiv oluştu sanırım bu etkinlik sayesinde.
    Atladıklarım olabilir diye geldim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo