3 Mayıs 2012 Perşembe

PEMBE CHEESECAKE

Yine güzel bir görüntü ve yine güzel bir lezzet:) arkadasima cok tsk.ediyorum ellerine saglik.
Blogu ziyaret icin tiklayin lezzetcafe



“Hased, ateşin odunu yediği gibi iyi amelleri yer bitirir. Sadaka ise suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları söndürür.” (Hadîs-i şerîf, Sünen-i ibn-i Mâce)


Güzelliklerine bakmaya doyamadığım bahar mevsiminin bu güzel gününden herkese hasedden uzak,hayırlı günler,hayırlı yarınlar ve hayırlı Cumalar diliyorumm... Bugün fazla dır dır etmeden hemen hafif ma çok lezzetli cheesecake tarifine geçiyorum...

Tabanı için:
2 paket burçak biskuvi
50gr eritilmiş katı yağ
bisküvileri robottan geçirip iyice ufalayın.Yağı eritip,bisküvilerle karıştırın ve kelepçeli kalıba yayın. Benim dolapta bekleyen kek kırıntıları vardı onları kullandım...

1 su bardağı gerçek tuzsuz çökelek peyniri yada arzu ettiğiniz herhangi bir çeşit tuzsuz peynir
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
yarım kutu yoğunlaştırılmış şekerli süt ( condensed milk)
1 paket vişne yada çilek jölesi
3/4 bardak kaynar su

Jöleyi, 3/4 su bardağı sıcak su ile eritin ve ara ara karıştırarak soğutun.
Krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırlayın.
Derince bir kaba hazırladığınız kremşantiyi, su ile erittiğiniz jöleyi, yarım kutu yoğunlaştırılmış sütü ve peyniri ekleyip blenderdan geçirin.Hazırladığımız karışımı, kelepçeli kek kalıbına, bizküvilerin üzerine dökün.Buzdolabında en az 4-5 saat iyice sertleşinceye kadar bekletin.

Üzeri için:
100gr. beyaz çikolatayı bir kaşık tereyağıyla , benmari usülü eritin Ara ara karıştırarak soğutun ve iyice sertleşen kekimizin üzerine dökün.

AFİYETLER OLSUUUNNNN.....

1 yorum:

  1. hızınıza yetişemiyorum... yine çok güzel tarifler eklenmiş. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo