Blogu ziyaret icin tiklayin fusununmutfagi
Bu lezzetli pastanın tarifini PETUNYALARIMIN sitesinden aldım ziyaret etmek isterseniz buraya tıklayın ben tarif üzerinde biraz değişikler yaptım kendi yaptığım tarifi sizlerle paylaşıyorum
MALZEMELER: 500 g süzme yoğurt
200 ml krema
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı şeker
300 g çilek
3 yemek kaşığı toz jelatin veya 4 yaprak jelatin
KEK İÇİN: 1yumurta+1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay bardağı fındık kırığı ,tarçın
Öncelikle verilen malzemelerle kekimizi hazırlıyoruz ve kelepçeli pasta kalıbına(24 cm) döküp pişiriyoruz kekimizin fazla kabarmaması gerekiyor.
Daha sonra kremayı şekerle birlikte iyice çırpıyoruz ,kremayı ve toz halindeki pudingi süzme yoğurda ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Çilekleri rondoda fazla parçalamadan çekip yoğurda karıştırıyoruz ve en son olarak jelatinleri yarım su bardağı ılık suda eritip karıştırıyoruz ve soğuyan kekin üzerine döküp bir gün buzdolabında dinlendiriyoruz ,üzerini ben damla çikolata ve hindistancevizi ile süslüyoruz.
Ben bu tarifi etkinlik için PAŞASOFRAMA gönderiyorum ve arkadaşımada kolay gelsin diyorum.
AFİYET OLSUN...................
0 yorum: