29 Nisan 2012 Pazar

ULCE DE LECHE'Lİ CHEESECAKE ( DULCE DE LECHE'NİN YAPILIŞI )

Ya ben bu etkinligin veridigi bir ceseratle baya bir yüzsüz oldum galiba:)) gördügüm her tarifi etkinlige yakistip istiyorum beni kirmayip hemen cevap yazan arkadaslarimada cooook tsk.ediyom sizler olmasaniz etkinligin tadida olmazdi cok cok tsk.ler:)
Blogu ziyaret icin tiklayin bir-kase-lezzet





İMÂM-I RABBÂNÎ AHMED FÂRÛK SERHENDÎ RH.A HAZRETLERİ

İmâm-ı Rabbânî Hazretleri'nin güvenilir bir talebesi ve oğulları şöyle anlatmışlardır.
Bir tüccar, İmâm-ı Rabbânî Hazretleri'nin komşularından birinin malını çaldı.
Mal sâhibi ise, İmâm-ı Rabbânî Hazretleri'nin akrabâsın dan bir genci hırsızlıkla ithâm etti.

O genç, hakâret ve dayak korkusundan kaçıp gitti.

Serhend'de bu işlerle görevli olan nöbetçi bunu duyunca.


Hazret-i İmâm'ı çağırdı.
İşinde gevşeklik gösterenin yanına gitmek îcâb etmediğini bildikleri hâlde,
İmâm-ı Rabbânî Hazretleri talebelerinden birisi ile, yaya olarak oraya gitti.

.......
O edepsiz nöbetçi onların şânına yakışmayan sözler söyledi.

Hazret-i İmâm ise gâyet yumuşak cevaplar verdi. Bu esnâda Mevlânâ Tâhir Bedahşî geldi.

O kızgın nöbetçiye

"Kimi ayağına çağırdığını biliyor musun?

Allah-u Teàlâ’nın dostlarına kötü davrananlar elbette kısa zamanda cezâsını görür." dedi.

Nöbetçi onları bıraktı. Aradan bir gün geçmeden bu edepsiz nöbetçi.
Semtinde bulunan büyük bir kalabalıkla münâkaşa etti.

İş kavgaya döküldü.

Evin damına çıktı. O evde harb için saklanan patlayıcı maddeler vardı.
Oraya âniden bir ateş düştü ve büyük bir patlama oldu. O nöbetçi, bütün oğlu ve akrabâsı ile havaya uçtu.
Cesedleri bile görülmedi.
Böylece Allah dostlarına kötü söz söylemenin cezâsını canıyla ödedi.
..........................................................................................................................................


İMÂM-I RABBÂNÎ AHMED FÂRÛK SERHENDÎ RH.A HAZRETLERİ
İsmi, Ahmed b. Abdülehad b. Zeynel'âbidîn'dir. Lakabı Bedreddîn, künyesi Ebü'l-Berekât'dır. 1563 (H.971) senesinde Hindistan'ın Serhend (Sihrind) şehrinde doğdu. İmâm-ı Rabbânî ismiyle tanınmıştır.

İmâm-ı Rabbânî, Rabbânî âlim demek olup, kendisine ilim ve hikmet verilmiş, ilmi ile amel eden, ilim ve amel bakımından eksiksiz ve kâmil, olgun âlim demektir.

Hicrî ikinci bin yılının müceddidi (yenileyicisi) olmasından dolayı "Müceddîd-i elf-i sânî", ahkâm-ı İslâmiye ile tasavvufu birleştirmesi sebebiyle, "Sıla" ismi verilmiştir.
SİLSİLE-İ SAADAT'IN 23. halkasındandır........

Hazret-i Ömer'in soyundan olduğu için ,"Fârûkî" nesebiyle anılmış, Serhend şehrinden olduğu için de oraya nisbetle, "Serhendî" denilmiştir.

Bütün bu vasıflarıyla birlikte ismi, İmâm-ı Rabbânî Müceddîd-i elf-i sânî Şeyh Ahmed Fârûk Serhendî'dir.
Hindistanda Hükümdar Ekber Şah zamanında yaşadı.Bir çok sıkıntılar çekti.
Ekber Şah şiii inancını yaşıyordu mübareği ilim irfan ile uğraştığı için, hapishaneye koyar.

Ona tabi olanlar hocalarını oradan kurtarmak istiyorlardı.Mübarek sadece Allaha bağlanmıştı. Benim Allah'ım bana kafi dedi.Sizlerde Allah'ın yolundan ayrılmayın tavsiyesinde bulunurdu.

Ekber şah nöbetçi olarak kardeşini koydu mübareğin başına. Mübarek hep Allah'tan başka hiç bir şey ile meşgul olmaz. Bunu gören Ekber Şah'ın kardeşi müslüman olur.
Mektublar risalesini yazar. Bütün ömrü İlim ve irşad vazifesi ile devam eder........


27 / 4 / 2012
CUMA

HAYIRLI GÜNLER:)
NASILSINIZ CANLARIM.:)
İYİSİNİZ İNŞALLAH....
ÇOK İYİ GÖRDÜM HEPİNİZİ......:)

Kıssamız mükemmeldi ve ben hissemi fazlası ile aldım...
Büyüklerin şefeatlerin den mahrum eylemesin .... Amin.
Evet canlarım bu gün sizlerle harika bir lezzet paylaşacağım....

Hiç vaz geçemiyeceğiniz olsa da yesek diyeceğiniz bir lezzet ....:)
Dulce De Leche'li cheesecake yapacağız.......
Haftayı tatlı konuşup, tatlı yiyerek bitirelim......Önce dulce de leche'yi tarif edelim.

Bu lezzetli kramelli süt kreması ile buluşmayanlar için tarif edelim mi?......
Haydi baylar bayanlar gelsin....:)

Dulce De Leche tarifi
Pamuk eller mutfağa.:)
Haydi kolay gelsin..
Taşırmadan pişirelim...


MALZEMELERİ

  • Bir buçuk litre süt
  • Bir buçuk su bardağı şeker
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • 1 Çay kaşığı vanilya



YAPILIŞI

1) Çelik tencereye malzemeleri koyalım.
Ocağı yakalım kaynasın, DİKKAT taşırmayın..

2) Bir buçuk saat gidin gelin karıştırın...
Bir buçuk saat olunca başından ayrılmayın.
Devamlı karıştırın. Ne kadar derseniz,
Tam bir saat daha.

Toplam iki buçuk satte oluyor.
Koyu kıvam alınca tabağa koyun.
Bir damla bakın oldu ise altını kapatın....


3) Ellerinize sağlık dulce de leche'yi mükemmel yaptınız ...

Kolaymış demi canlarım.. Azıcık yoruldunuz ama deydi, ellerinize sağlık...O kadar zor değil bu lezzet.....:) Yapın ve tadın. Mmmmmmmmmm mis oldu...Kahvaltılarınız için güzel bir altarnetif. Biz çok sevdik,lezzetine doyamadık.....

NOT: Yaptığınızda bir gün dolapta dinlensin tadı ve lezzeti daha güzel oluyor....:)







Dulce De Leche'li cheesecake için hazırmısınız
Gelsin malzemeler...:)





MALZEMELER
Tabanı için
  • 1 Paket burçak büsküvi
  • 1 Paket normal büsküvi
  • 3 Kaşık fındık
  • 1 Yemek kaşığı dolu tereyağ veya margarin
Ara kreması için
  • 3 Yumurta
  • 3 Kaşık dulce de leche
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Küçük paket krema
  • 1 Paket ricotta peyniri 150 gr ( 2 dolu kaşık )
  • 1 Paket labne peyniri 300 gr ( 4 dolu kaşık )
Üzeri için
  • 1 Küçük krema
  • 2 Paket çikilota
YAPILIŞI

1) Tabanı için: Bisküvileri rondodan geçirelim,un gibi olsun.İçine tereyağ ve fındık koyup karıştıralım.İyice karışınca kelepçeli kalıba koyup dolapta beklesin.....

2) Ara kreması için : Peynirler, krema, şeker ve vanilyayı karıştıralım. Yumurtaları teker teker ilave edelim. Dulce de leche'yi de koyalım karıştıralım. Pişmiyecek..............
Kelpçeli kalıbı dolaptan alıp içine dökelim 150 derece fırında 1 saate yakın pişirelim. Pişince çıkaralım soğusun...

Püf noktası : Fırının içine kaynar sulu çelik tabak koyalım niçin ? hamurun çatlamaması için..
Püf noktası : Fırın hiç açılmıyacak niçin? hamurun çatlamaması için....:)

3) Hadi çok güzel gidiyor maşallah....
4) Üzeri için : Krema ve çikolatalar tencereye konur kıvam alıncaya kadar pişirilir. Altı kapatılır.Soğuyuncaya kadar karıştırılır ve kelepçeli kalıba dökülür. Bir gece dolapta bekler...

5) Şimdi kelepçeden çıkaralım..... İsterseniz benim gibi izerine çizgiler çekecekseniz işiniz daha bitmedi.....
Haydi üzerinin çizgisi için 1 kaşık dulce de leche ve bir kaşık süt ocakta azıcık ısıtın bir poşete koyun.
Ucunu azıcık kesin veçizgileri çekin... Oldu canlarım mükemmel. Servis yapalım.:)))
Mmmmmmmmmmmmmm mis ellerinize sağlık harika iş başardınız. Yorulduğunuza deydi.

6) Bu tarifi denerseniz asla vaz geçemezsiniz. Lezzeti mükemmel ötesi yok böyle bir lezzet....
EV USULÜ KREM ( LABNE ) PEYNİRİNİN YAPIMI İÇİN
EV USULÜ RİCOTTA PEYNİRİNİN YAPIMI İÇİN

FRAMBUAZLI CHEESECAKE İÇİN TIK TIK CHEESECAKE HAKKINDA BİLGİLER VE TARİHÇESİ

Bu tarifimi pastaeli etkinliğine gönderiyorum. TIK TIK arkadaşım kolay gelsin .......

Ayrıca 74. Hafta Porselen demlik çay saati etkinliği için bu tarifimi ev sahibesi

Paşasoframa TIK TIK gönderiyorum... Arkadaşım kolay gelsin..



BİR DUA İLE TARİFİMİZİ NOKTALIYALIM...........

Alah'ım senden hidayet, takva, ıffet, gönül zenginliği ile beraber

Başkalarına muhtaç olmıyacak kadar rızık istiyorum...Amin...

AFİYET OLSUN

HAYIRLI HAFTA SONLARI...........:)))))))





0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo