29 Nisan 2012 Pazar

Portakallı Damla Çikolatalı Kek

kek sevenler icin güzel bir kekimiz var, ben cayi demlerim siz kekle gelin yeter:))
arkadasima tarif icin cok tsk.ediyorum.
Blogu ziyaret icin tiklayin simgelitatlar


Bilmiyorum herkes sever mi ama ben portakal ve çikolotayı birbirine çok yakıştırıyorum. O yüzden sadece portakallı bir tattansa çikolata da ekleyerek pişirmek istedim bu seferki kekimi. Ben bayıla bayıla yedim vallahi:)

Portakallı kekin o turuncu görüntüsü çok hoş ve damla çikolatasıyla da benekli turuncu bir kek oldu :) Dilimlere ayırınca da o eriyen çikolatalar ise inanılmaz bir iştah uyandırıyor. Bu kalıbımıda çok sevdiğimden genelde çiçek kalıbımı kullanıyorum hem dilimlere ayırması kolay oluyor.
Bu tarifimi '74. Porselen Çay Saati Etkinliği' için Paşasofram'a ve 'Çay Kahve Bahane' etkinliği için Pastaeli 'ne gönderiyorum. Sevgilerimi iletiyorum.

PORTAKALLI DAMLA ÇİKOLATALI KEK:
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (az gelirse bir miktar daha eklenebilir)
  • yarım su bardağı damla çikolata

Yapılışı:
  • Yumurtalarımızı güzelce miksele çırpıp şekerleri ekliyoruz. Köpürene kadar güzelce karıştırıyoruz. Ardından sırayla yağını, portakal suyunu, sütü ve portakal kabuğu rendesini de teker teker her seferinde güzelce karıştırarak ekliyoruz.
  • Ardından kabartma tozunu ve ununu da ekliyoruz. En son da damla çikolataları ekleyip güzelce karıştırıyoruz Yağlanmış kalıbımıza alıp 180'C de kabarana kadar pişiriyoruz. Bir kürdanla kontrol ediyoruz kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir.
  • Afiyet olsun

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo