Sayfayi merak edenler tiklayin porselendemlik
74.HAFTA PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇİN BU TARİFİMİ YOLLUYORUM
Bu güzel etkinlik için ev sahibimiz
http://pasasofram.blogspot.com/ a cok teşekkür ediyorum
Malzemeler ;
1,5 paket petubör bisküvi
160 gr eritilip ılıtılmış tereyag
2 paket labne peynir ( 300 gr x 2 adet )
1 su bardağı toz seker
1 paket vanilya
3 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış olmalı )
Vişne sos için
1 kutu dondurulmuş vişne
2 çorba kaşığı limon suyu
1/4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
Tüm malzemeyi birlikte pişirin.
soğuduktan sonra kekin üzerine dökünüz.
Hazırlanışı ;
Yaklaşık 25-30 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbı alüminyum folyoyla kaplanır
.Bisküviler mutfak robotunda un haline getirildikten sonra derin bir kaba koyulur.Üzerine ılık haldeki terayg aktarılıp hamur haline gelinceye kadar yoğurulur.Hazırlanan hamur folyo yayılmış kalıbaiyice bastırılarak yerleştirildikten sonra buzdolabında bekletilir.Diğer taraftan, labne peynir, yumurta sarıları ve toz şeker derin bir kapta, çırpılır.Vanilya ve krema da başka bir kapta mikserin en yüksek devriyle 2-3 dk kadar çırpılıp peynirli karışıma ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.Yumurta akları da mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle 8-10 dk kadar çırpılarak beyazlaştırılıp katı hale getirilir.
Kar gibi olan yumurta akı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş peynirli karışıma eklenir ve hafifçe karıştırılır.Buzdolabındaki hamur çıkarılıp içine bu karışım yayıldıktan sonra üzeri düzeltilir.Cheesecake derin dondurucuya koyulup bir gece bekletirlir.Dondurucudan çıkarılıp kalıbın kilidi açılır ve servis tabağına çıkarılır
.Üzeri pişmaniye veya
üzerine asagıda tarini verdiği vişne sos hazırlnır Üzeri pişmaniye süslenerek servise sunulur.
Buzunun biraz çözülmesi için 5 dk kadar beklenip dilimlenerek servise sunulur.
afiyet seker olsun
diger güzel tariflerimiz için www.porselendemlik.com a bekleriz..aradıgınız tüm cay tarifleri burada
0 yorum: