30 Nisan 2012 Pazartesi

Elma'lı Kek

Elma ile tarcinin bulundugu nefis bir kek hmmm arkadasimin ellerine saglik tarif icinde cok tsk.ler
Sayfayi merak edenler tiklayin < sadeceyemek

Bu tarifimi 74. Porselen Çay Saati etkinliğine ev sahipliği yapan Paşasofram'a gönderiyorum.
MALZEMELER
- 225 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 tane elma
- Tarçın
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şekeri iyice çırpınız,içine yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediniz.
- Unun içine kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırınız.Unu mutlaka eleyiniz.
- Yavşa yavaş unu ekleyerek çırpmaya devam ediniz.
- Yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökünüz.
- Elmaları soyup yarım ay şeklinde ince ince dilimleyiniz.
- Kek hamurunuzun üzerine dikine gelecek şekilde diziniz.En üste biraz tarçın serpiniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriniz.
- Fırından alıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız.
Afiyet olsun.

NOT:Tarifte 3 su bardağı un yazıyor ben çok sert olmasını istemediğim için 2 su bardağı un ile yaptım.Sizde isteğinize göre şeker ve un miktarını ayarlayabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine kuru üzümde ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo