11 Nisan 2012 Çarşamba

Dereotlu poğaça

Dere otu cok saglikli ve cokda lezzetli oldugu icin eminimki bu pogacalarda nefistirler. Arkadasima cok tsk.ediyorum ve Blogu ziyaret icin tiklayin diyorum:) mutfagabuyrun



malzemeler:
125gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta(1nin sarısı üstüne)
1 pk kabartma tozu,tuz
un
yarım demet dereotu
içi:peynir
margarin tavada eritilir ve ılıması beklenir.derin bir kabın içine yumurta,sıvıyağ ve yourt konulur ve karıştırılır.ılıyan margarinde eklenerek ince ince doğranmış dereotuda ilave edilir.az tuz ve kabartma tozu katılarak azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapılır.hamurdan elimizle ufak parçalar kopartarak avuçiçinde açılır ve ortasına az peynir koyarak kapatılır.
üstüne yumurta sarısı sürülen poğaçalar 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olun.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo