10 Ağustos 2011 Çarşamba

Harem Güveci

Merhaba arkadaslar ben bu ramazanda habire güvec yapiyorum ,cok fena alistik :) cokda doyurucu ve lezzetli oluyorlar. Bu güvecin adi neden harem güveci bende anlamadim :) nette bulmustum bu tarifi baya oluyor denemek simdi nasip oldu, gercekten de harika bir lezzet ortaya cikti , sizde güveci seviyor ve benim gibi degisik yemek hastasiysaniz mutlaka denersiniz :) pismanda olmazsiniz :)

Bu tarif 8 tane güvece yeterli benim misafirlerim fazla olacagini bildigim icin cogalttim

Malzemeler
• 1 kg dana kuşbaşı et
• 1 adet soğan
• 1,5 çay bardağı sıvıyağ
• sıvıyağ (arpa şehriye için)
• 3 adet sivri biber
• 3 adet domates ( kabukları soyulmuş )
• 1 su bardağı arpa şehriye
• Yeteri miktarda tuz ve karabiber
Sos için
• 1.5 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• sıvıyağ
• 1 adet yumurta
• Çeyrek limon
• 100 gram rendelenmiş kaşar

Sosun Hazırlanışı
Tencereye yağı alın, yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yumurtanın sarısını ayırın, limonu katarak karıştırın.Tencereye hazırladığınız yumurtayı ilave edip, bir cimcik de tuz atın. 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır.

Yapılışı
Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra sıvıyağı ilave edip, 10 dakika karıştırın, ardından domatesleri, biberleri, tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın. Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın. Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, 2 su bardağı kaynar su dökün, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın, suyunu çektikten sonra demlendirin.
Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın, beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

1 yorum:

  1. balım hayırlı ramazanlar.
    güzeler güzeli arkadaşım ellerine sağlık.
    ne nefis olmuş bunlar böyle.
    maşallah sana.
    fanta tatlısını da çok sevdim lakin acaba fanta kokusu yada tadı geliyor mu diye merak ettim.
    belki ilerde denerim.
    ellerine sağlık canım.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo